– Skjønner ikke hvorfor jeg ble vist bort fra banen

Da Molde slo Aalesund 2-1 ble Kjetil Rekdal sendt i garderoben i sluttminuttene. Selv skjønner han ikke hvorfor.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal slo ut med hendene og sa at han ikke forsto hvorfor han ble vist bort fra banen. Han sa han faktisk var svært fornøyd med dagens dommerkvartett.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

I sluttminuttene havnet Joshua Gatt, Molde, og Daniel Arnefjord, Aalesund, i tumulter. Begge fikk gult kort. I sekundene etter ble trener Kjetil Rekdal sendt i garderoben av dommeren.

– Dommerne var veldig gode. Jeg har ikke noe å utsette på Edvartsen. Jeg må spørre ham om hva som var årsaken til at jeg ble sendt i garderoben. Jeg forstår det rett og slett ikke. Jeg sa bare at Arnefjord ikke kunne få gult kort. Da ble jeg sendt på tribunen. Jeg har vanskelig for å forstå at det kan være riktig, sier Rekdal til NRK.

Under TV2's fotballsending forklarte dommer Svein-Erik Edvartsen hvorfor han sendte Rekdal bort.

– Rekdal klappet ironisk til meg midtveis i den andre omgangen, men vi lot ham få bli på sidelinjen, noe han kan være glad for. På overtid klaget han på nytt, og da ble det tribunen, forklarer dommer Svein-Erik Edvartsen overfor TV2 etter kampen.

– Trenger forsterkninger

Det er ikke bare dommeren Rekdal er fornøyd med. Etter kampen roser han også laget sitt for innsatsen.

– Vi gjør en veldig OK kamp mot Molde. De skaper nesten ingen ting. Vi vet at vi ikke er fantastiske fremover. Det må vi jobbe med, eller skaffe forsterkninger. Vi har sett dette i ett og et halvt år, uten at vi har klart å gjøre noe med det, sier Rekdal.

– Blir straffet av feil

Bortsett fra en kamp har ikke Aalesund tatt med seg hjem seier etter et toppoppgjør mot Molde. Rekdal mener at poengene like godt kunne ha havnet i Ålesund denne gangen, om det ikke var for noen personlige feil i scoringssituasjonene.

– Dette var en jevn kamp, der vi gjorde et par store individuelle feil. Slikt kan man ikke gjøre på dette nivået. Da blir man straffet, sier Kjetil Rekdal.

– Enig med Rekdal

Også Moldes trener, Ole Gunnar Solskjær, var fornøyd med dagens dommerkvartett.

Jeg er enig med Kjetil Rekdal. Dommerne i dag var gode, sier Solskjær til NRK.

– Gjør det spennende for oss

Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med Moldes hjemmestatistikk, men medgir at laget hans slet litt i dag.

Ja, vi gjør det spennende for oss selv. Men vi er svært fornøyde med at vi fikk tre poeng. Aalesund gjorde det vanskelig for oss på slutten. De hadde ikke så mye før de scoret målet sitt, mente Solskjær.