Styrelederen: – Dette setter styret i en vanskelig situasjon

Styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal beklager direktør Astrid Eidsvik sin avgang, men sier han har forståelse for avgjørelsen.

Stein Kinserdal

Styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal

Foto: Trond Vestre / NRK

Nyheten om at adm.dir. Astrid Eidsvik går på dagen slo ned som en bombe kl. 15.00 torsdag ettermiddag.

Selv begrunner hun avgangen med upassende innblanding fra Helse Midt-Norge i innspurten av arbeidet med plasseringen av det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romdal.

Kl. 16.30 sier styreleder Stein Kinserdal at han har fått «tusenvis» av telefoner siden avgangen ble klar. Han synes det er leit at Eidsvik tar sin hatt og går.

Astrid Eidsvik

Adm.dir. Astrid Eidsvik gikk på dagen i helseforetaket torsdag.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Jeg beklager veldig at hun gjør dette. Jeg har likevel forståelse for at hun har opplevd en veldig tung prosess gjennom lang tid, med mye press på direktøren, sier Kinserdal til NRK.

– Vanskelig situasjon

– Hva betyr Eidsvik sin avgang for det videre arbeidet med tomteplasseringen?

– Det setter styret i en vanskelig situasjon. Nå må vi først og fremst klare å behandle saken som planlagt den 17. desember, og deretter i Helse Midt-Norge den 18.

Kinserdal forteller at han skal snakke med styremedlemmene sine i et telefonmøte kl. 19.00. Der skal de snakke om hvordan tomtesaken skal behandles de neste ukene.

Grytidlig fredag morgen setter styrelederen seg på flyet til Ålesund for å snakke direkte med administrasjonen i helseforetaket.

Frykter ikke utsettelser

Under styremøtet i Helse Møre og Romsdal den 21. november sa Kinserdal til NRK at han fryktet omkamp og utsettelser av fellessykehuset dersom det var sprikende meninger mellom helseforetakene og helseminister Bent Høie når tomtevalget skulle avgjøres.

Styremøte Helse Møre og Romsdal 21.11.2014

Styret i Helse Møre og Romsdal.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Han mener dette ikke er tilfelle, selv om Eidsvik nå sier opp jobben sin grunnet innblanding fra det regionale helseforetaket.

– Dette er ikke en innblanding om hva hun skulle innstille på, for det er opp til henne, men det er åpenbart at det har vært uenighet om hvilke kriterier som skulle vektlegges i konklusjonen om tomtevalg.

I et eksklusivt intervju med NRK sa Eidsvik torsdag at innbyggerne i fylket ikke trengte å frykte at hennes avgang skulle føre til en utsettelse eller forstyrrelse av tomtevalget.

– Er du av samme oppfatning, Kinserdal?

– Ja, vi legger opp til å gjennomføre styremøtet 17. desember, og få avsluttet denne saken.

Intervjuet i videoen under om sykehussaken ble gjort med Kinserdal før nyheten om Eidsviks avgang kom.

Kinserdal om sykehussaken