NRK Meny
Normal

– Selvtilliten er stor før finalen

Ada Hegerberg er optimist foran EM-finalen i fotball mot Tyskland i morgen.

Ada Hegerberg

Ada Hegerberg er blant spillerne som har fått flest minutter i EM. Nå venter finale mot Tyskland.

Foto: PATRIC SODERSTROM / Ap

Norge tok seg til finalen etter en svært spennende straffesparkkonkurranse mot Danmark.

Men spissen fra Sunndal er overrasket over oppturen laget har hatt i mesterskapet. Hun hadde ikke forventet en EM-finale.

– EM-finale er stort

– Nei, jeg hadde ærlig talt ikke trodd det. Folk hadde jo ambisjoner, men vi har prøvd å tenke så realistisk som mulig og har hatt fokus på å komme oss videre fra gruppespillet. Så EM-finale, det er stort, sier Ada Hegerberg.

Norge møter regjerende europamester Tyskland i finalen. Tyskerne har dominert kvinnefotballen i flere år, men Norge slo Tyskland i det innledende gruppespillet, og Hegerberg har tro på at det kan skje igjen.

– Er gira på å ta ut det siste vi har

– Jeg føler at vi har en veldig selvtillit fra sist kamp. Nå er det bare én kamp og det er den viktigste. Jeg tor folk er gira på å ta ut det siste som er igjen, sier Ada Hegerberg.

Spissen har fått mye skryt for arbeidsinnsatsen, men har scoret bare én gang hittil i mesterskapet. Det skjedde i kvartfinalen mot Spania da Hegerberg scoret Norges siste mål i kampen.

I semifinalen mot Danmark var det nære på flere ganger, men Hegerberg måtte nøye seg med et skudd i tverrliggeren. Finalen blir siste anledning til å pynte på målstatistikken.

Ada Hegerberg har scoret

Ada Hegerberg scoret i kvartfinalen mot Spania.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix