Familien: – Preben ble frarøvet livet

SUNNMØRE TINGRETT (NRK): Sterke scener i rettssalen da broren til avdøde Preben Mikael Dimmen (27) vitnet for retten.

Preben Dimmen

– Noe av det som smerter meg mest er at datteren min på 1,5 år aldri får sjansen til å oppleve den humørspredende onkelen sin. Dette er ufattelig, sier broren til avdøde i retten onsdag.

Foto: Montasje

– Vi kan aldri tilgi eller ta imot noen unnskyldning for at tiltalte drakk seg full og straffet Preben. Broren min ble frarøvet livet, og det er bare ufattelig.

Slik ordlegger broren til avdøde Preben Mikael Dimmen (27) seg da han noe overraskende valgte å vitne for retten på rettssakens tredje og siste dag.

Gråtkvalt la han frem sin og familiens sorg på en måte som beveget rettens tilhørere.

Også den tiltalte 26-åringen så ut til å være anfektet av talen, selv om han bare satt stille og så ned i bordflaten. Tiltalte har tidligere sagt at han angrer på drapet, og har bedt familien om tilgivelse.

Det vil han altså aldri få ifølge broren.

– Dette smerter meg

Ulstein rettssaken

Fra denne vitneboksen la broren til avdøde frem et sterkt vitneprov fra de pårørende onsdag.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Preben var lillebroren min. Yngstesønnen til foreldrene mine. Onkel til åtte og fadder til to - blant annet min yngste datter. Preben var en kjernekar, og nå kan vi ikke forstå hvorfor han er død, sier broren.

Han tegner et bilde av Preben som en ansvarsfull gutt med omsorg for andre, som stilte opp for andre og hadde mange venner.

– Han hadde nettopp begynt på voksenlivet. Kjøpt seg bil og leilighet. Nå har han blitt frarøvet livet, og noe av det som smerter meg mest er at datteren min på 1,5 år aldri får sjansen til å oppleve den humørspredende onkelen sin. Dette er ufattelig.

Prosedyrer

Retten tok pause kl. 10.30, og grunnet effektiv gjennomføring vil aktor begynne med sin prosedyre allerede før lunsj.

Da vil han forfekte at 26-åringen blir tiltalt for forsettlig drap, og ikke legemsbeskadigelse som først statuert.

Etter lunsj vil bistandsadvokaten og forsvareren holde frem med sine prosedyrer.