NRK Meny
Normal

– Om fylket er en kropp, er det sirkulasjonssvikt her

Skuffelsen er stor blant befolkningen på Nordmøre etter at også politimesteren glapp. Det har tidligere vært snakk om at noen kommuner vil søke flytting til Sør-Trøndelag, og flere av innbyggerne sier at de føler en sterkere tilhørlighet til Trøndelag.

Ordfører i Halsa Ola Rognskog

FLYTTEKLAR: Ordfører i Halsa, Ola Rognskog, og mange av innbyggerne på Nordmøre har sett seg lei på at området mister statlige arbeidsplasser.

Foto: Hans-Olav Landsverk/NRK

– Hvis Møre og Romsdal fylke er en kropp, så har en del av den kroppen sirkulasjonssvikt nå. Det ganger hverken den delen eller resten av kroppen, formulerer ordfører i Halsa, Ola Rognskog, seg om dagens situasjon i fylket.

– Som jeg pleier å si; slutt å driv kretsmesterskap i særinteresser, sier ordføreren, som vil at man skal forene kreftene i fylkestinget.

Uttalelsene kommer i etter at Kristiansund mistet politimesteren til fordel for Ålesund.

– Vi er blitt ranet

Heidi Glåmen

BEKYMRET: Heidi Glåmen er blant dem som synes at det er dumt at Kristiansund har mistet flere statlige arbeidsplasser.

Foto: Hans-Olav Landsverk/NRK

NRK har snakket med noen av innbyggerne i Halsa torsdag, og det råder en misnøye også blant dem etter motstanden de opplever at regionen møter.

– Vi har få statlige arbeidsplasser i forhold til Molde og Ålesund, og det er synd fordi Kristiansund er en flott by. Vi føler at vi har blitt ranet fra det, sier Heidi Glåmen.

Flere nordmøringer føler en sterkere tilhørighet til Trøndelag og Trondheim, enn dagens versjon av Møre og Romsdal. Blant dem Olav Kåre Dønheim som studerer i Trondheim.

– Jeg har et godt forhold til Trøndelag og Trondheim. Jeg har et sterkere forhold til der enn til Ålesund og Molde, mener han.

Vil bryte ut av fylket

Og som NRK skrev om torsdag ettermiddag ser flere kommuner på Nordmøre på muligheten om å bryte ut av fylket og heller bli en del av Sør-Trøndelag.

– Det er ikke alle på Nordmøre som ønsker å være en del av Møre og Romsdal. Det siste året har kravet om å flytte nordover til Trøndelag hatt god vind i seilene, sa Ola Rognskog i regionrådet på Nordmøre.

Rindal kommune har tidligere søkt overflytting til Trøndelag, og døren står åpen for flere ifølge fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik.

– Vi har døra åpen og om det er kommuner på Nordmøre som ønsker å bli en del av Sør-Trøndelag eller Trøndelag, er de hjertelig velkommen, forteller han.