NRK Meny
Normal

– Nordic Light er i Champions League

Bystyret i Kristiansund vedtok i dag å bevilge en halv million kroner til fotofestivalen Nordic Light. Vedtaket ble gjort mot en stemme.

Nordic Light-toget

Pengestøtten fra kommunen gjør at Nordic Light-toget kan fortsette å marsjere.

Foto: Roar Halten / NRK

Festivalen gikk i år med underskudd, men er så viktig for kommunen at den får penger, sier Høyre-representant Dagfin Ripnes, som mener den må få mulighet til å utvikle seg ytterligere.

– Markedsføringsverdien er langt større enn det beskjedne beløpet vi går inn med. Vi skal være klar over at festivalen har passert eliteserienivå og befinner seg i Champions League!

– Kan ikke overvurderes

Dagfinn Ripnes, tidlegare ordførar i Kristiansund (H)

Den tidligere ordføreren talte varmt for Nordic Light.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Ripnes mener Nordic Light blir lagt merke til «i det store utland», og med de mange slag som Kristiansund har fått den siste tiden, er festivalen noe som kan få folk til å løfte blikket igjen.

– Der er Nordic Light et så viktig element at det ikke kan overvurderes.

Høyre-representanten fryktet ikke at bystyret skulle la være å støtte festivalen. I formannskapet ble saken enstemmig vedtatt, men i bystyremøtet i november forelso Senterpartiet at saken skulle utsettes. Slike signaler gjorde at Ripnes valgte å «fyre opp raketten», og presisere hva festivalen egentlig betyr for Kristiansund.

Og mot én stemme fikk Nordic Light en halv million kroner til en nødvendig aksjeutvidelse.