Normal

– Noen utøvere kjørte litt over evne

Fredag var det duka for X2 Festivalens første konkurranse. Det var ingenting å si på innsatsen til utøverne, mener dommerne. – No guts, no glory, mener Karsten Gefle.

Xfree Bondalseidet ørsta X2 Festivalen

Sondre Linkjølen var en av favorittene i herreklassen alpint.

Foto: Marius Bøstrand

Festivalens første konkurranse var XFree på Bondalseidet i Ørsta. Arrangementet fikk påskestemning og konkurransen var prega av hopping fra høye klipper og en del heftige tryn, skriver informasjonsavdelingen i en pressemelding.

– Vi fikk se mye bra skikjøring i dag, men noen kjørte kanskje litt over evne, forteller Karsten Gefle, som var en av dommerne under konkurranse.

– Men no guts, no glory.

Ville gå større

Sondre Linkjølen var en av favorittene i herreklassen alpint. Han hadde en god nedkjøring, og kan ligge godt an på den endelige resultatlista som kommer lørdag.

– Jeg hadde lyst og planer om å gå større enn det jeg gjorde. Runnet ble litt annerledes enn planlagt fordi snøen hadde smeltet en del mens vi venta på toppen, sier Linkjølen.

Det ble fort hardt i snøen som lå i skyggen. På grunn av snøforholdene ble det bare kjørt en omgang i XFree. Linkjølen kunne godt tenkt seg å kjøre en gang til.

– Sola er skummel

Utøveren Linn Cecilie Nærum syns bakken var i overkant hard, og ble overraska over snøforholdene.

– Sola er litt skummel. Du kan treffe både is og slush nedover bakken, sa Nærum etter sin sjanse i løypa.

Publikum fikk se mye bra kjøring i dagens konkurranse. Røde Kors fikk også tid til å kose seg i solsteiken.

– Vi fikk heldigvis lite å gjøre. Vi delte ut to-tre isposer og hjalp en utøver som hadde fått en liten vridning i kneet ned.

I pressemeldingen går det frem at festivalsjef Eirik Vaage er veldig fornøyd med gjennomføringen, og arrangørene ser frem til resten av festivalen.

Startet av studenter

X2 Festivalen startet for ni år siden av en gjeng studenter ved Høgskulen i Volda. Etter den tid har festivalen etablert seg som en viktig ekstremsportfestival i Norge. Utgangspunktet for X2 var skialpinisme og freeride.

Nå er det også kajakk, longboard, surfing, big jump, paragliding og fjelltelemark under festivalen. I år har arrangørene også åpnet for en ny konkurranse, XAir. Denne konkurransen består av paragliding, base- og fallskjermhopp.

Xfree Bondalseidet ørsta X2 Festivalen

Det ble fort hardt i snøen som lå i skyggen, og på grunn av snøforholdene ble det bare kjørt en omgang i XFree.

Foto: Marius Bøstrand