Hopp til innhold

Hyllet i hjembyen: – Nå skal vi vinne seriegull!

Magne Hoseth er klar i talen: Med cupgullet er Molde FK tilbake på vinnersporet. – Nå skal vi vinne seriegull, og deretter skal vi til Mesterligaen!

Molde cupgull

Her - på trappa ved Aker Stadion mottok spillerne velfortjent hyllest av folket.

En hel legion med supportere, innbyggere og pressefolk hadde møtt opp da gullguttene landet på Årø lufthavn i Molde litt over klokken halv ti søndag kveld.

Fire mål fra de blåkvite sikret den gjeveste pokalen, og sendte trøderne hjem til Trondheim med en sur smak i munnen. Søndag kveld ventet hyllesten fra folket.

Og i spissen for laget var matchvinner Magne Hoseth, som med sitt frisparkmål vippet kampen i MFKs favør, og sikret 3-2. Da laget ble hyllet på trappene til Aker Stadion rundt kl. 22.30 i kveld, var det han som grep mikrofonen.

– Dette er så DEILIG! ropte han ut til en entusiastisk folkemasse.

– Man blir stolt og glad

Molde cupgull

Magne Hoseth har aldri før vunnet cupgull. Nå har han det.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Til NRK sier han at cupgullet er en surrealistisk opplevelse. Særlig på grunn av problemene på hjemmebane, med en kreftsyk samboer som kjemper for livet.

– Du blir stolt, glad, og for min sin del så blir man jo litt trist fordi man ikke kan ha være med alle dem man er glad i. Men sånn er det bare.

Dagens cupgull er faktisk det aller første Hoseth har vunnet i sin karriere. Da er det ikke småtterier når han appåtil vinner det i klubben han elsker aller mest.

– Det er veldig stort for meg. Ufattelig stort. Jeg har ikke andre ord for å beskrive det.

Og til fortsettelsen er han klar i talen.

– Nå skal vi vinne seriegull, og så skal jeg avslutte med Mesterligaen!

Stolt over å avgjøre

Mannen som fikk æren av å runde av det hele heter Tommy Høiland, og han var naturlig nok stolt.

– Ja, da jeg så den siste gikk inn tenkte jeg, DER, nå satt det. Nå var det gjort.

Og det var det flere andre som også tenkte. Molde-ordfører Torgeir Dahl står og tripper når NRK treffer ham utenfor Hotell Rica Seilet, der festen skal fortsette utover natten.

– Dette er bare helt fantastisk. Vi hadde ganske godt håp om at det skulle gå veien, og når det blir 4-2 så føles det utrolig bra.

I 2011 og 2012 tok Romsdalingene seriegull, men Dahl sier at cupgull er en helt spesiell følelse.

– Dette blir faktisk enda tøffere, fordi det er èn kamp med bære eller briste. Enten taper man, eller så vinner man, og det er ingenting som heter et hederlig sølv i cupen. Det gjelder å vinne, og det gjorde vi, sier han med et gigantisk smil om munnen.