Hopp til innhold

– Rosenborgs Molde-hat bør få konsekvenser

I går kveld feiret Rosenborg seriegullet. De feiret blant annet med sangen «Hater Molde». Reaksjonene er sterke.

RBK sang hatsang mot Molde da Rosenborg feiret seriegullet

Se video: Slik foregikk deler av Rosenborgs feiring søndag kveld. Det er reservemålvakt Alexander Lund Hansen som fører an i sangen.

Det ble en omfattende feiring av Rosenborgs seriegull i Trondheim. Og blant alle Rosenborgs supportersanger er «Hater, hater, hater Molde by».

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Leder for Moldes supporterklubb, Tornekrattet, er i harnisk.

Svein Erik Jenset

Svein Erik Jenset er leder i Tornekrattet.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Vi reagerer på at spillere og ledelse nører opp under ukulturen som har grodd blant Rosenborgs supportere. De står og drar i gang hatsanger om andre lag og byer i stedet for å fokusere på seg selv, sier leder i Tornekrattet, Svein Erik Jenset.

– Lager kvalm

Jenset er ikke nådig i sin karakteristikk av bruken av sangen der det uttrykkes hat mot Molde.

Dette viser at de har null selvinnsikt, de har ingen vinnerkultur og de er bare ute etter å lage kvalm, sier han.

Jenset mener harmen mot feiringen er berettiget. Han syns ikke Moldes supportere tar seg for nær av teksten i sangen.

– De kommer maskerte gjennom bygatene våre, de raver og kauker på dette i hver eneste sjanse de får. Nå gjør de det til og med på sin egen gullfeiring.

Laster Twitter-innhold

– Beklager om noen ble støtt

Det var Rosenborgs reservemålvakt Alexander Lund Hansen som drog opp sangen «Hater, hater, hater Molde by». Han forklarer at sangen kom i en sammenheng der det ble sunget mange supportersanger sammen med RBKs tilhengere.

– Det var bare en greie med supporterne på et utested. Så ble det til at jeg tok denne sangen. Dersom noen føler seg støtt av dette så må jeg bare beklage, sier Lund Hansen til NRK.

Lund Hansen legger til at han slett ikke hater Molde.

– Hat er et sterkt ord, og det er kanskje feil. Men det ble nå sånn og kameraene var der. Vi fyrte opp supporterne og supporterne fyrte oss opp.

– Angrer du?

– Dersom noen ble støtt av det så kan jeg vel si at jeg angrer.

– Virker som de syns det er greit

Tornekrattet trekker nå inn både Rosenborgs og Moldes engasjement i organisasjonen MOT, en organisasjon som blant annet jobber for å få folk til å ta avstand fra mobbing og hat.

De er ambassadører i den landsomfattende organisasjonen MOT. Heller ikke de går ut og tar avstand fra dette. Det virker som om det er en ukultur som sprer seg fra Brakka og stadion på Lerkendal, og at alle synes dette er greit, sier Jenset.

Laster Twitter-innhold

Jenset mener at bruken av sangen «Hater, hater, hater Molde by» nå må få konsekvenser.

Ja, det må få konsekvenser for spillerne og det må få konsekvenser blant klubbens samarbeidspartnere som MOT. Om jeg ledet en bedrift og det viste seg at den hadde slike ambassadører, så hadde jeg gitt klar beskjed om at dette er fullstendig uakseptabelt, sier Jenset.

Mot tar tak i saken

Organisasjonen MOT har fått en rekke henvendelser etter det som skjedde under Rosenborgs gullfeiring. MOT har valgt å kommentere saken via en SMS til NRK Møre og Romsdal.

– Vi vil følge opp denne saken internt med klubbene, skriver Marte Wivestad i SMS-en. Hun er leder i MOT Norge.

Hør RBK-spillerne som forsangere på gullfesten med alle supporterne!