NRK Meny
Normal

– Molde er på vei dit de var i fjor

Fotballekspert Amund Skiri, mener at Molde fremdeles har sjans på gullet i årets eliteserie.

Moldes Mohamed Elyounoussi

Moldes Mohamed Elyounoussi scoret tre mål i lørdagens oppgjør mot Sandefjord. Amund Skiri tror romsdalingene kan nå samme suksessen som i fjor.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Amund Skiri

Amund Skiri sier at det kan være mulig for Molde FK å ta dobbelt gull - også i år.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

Laget imponerte i 6-1-seieren over Sandefjord lørdag, og er i ferd med å ligne på seg selv, mener fotballekspert Amund Skiri.

– Molde ser ut til å være på vei dit de var i fjor, sier Cmore-eksperten.

– Men er Rosenborg allerede for langt foran?

– Nei, det er de ikke. Erfaringsmessig har alle lag en liten nedtur i løpet av en sesong, og den har ikke Rosenborg hatt enda, men den kommer nok.

Skiri mener at Molde absolutt er med i gullkampen, og mener at det ikke er urealistisk å tenke at de ender opp på samme sted som i 2014. Dobbelt gull.

– Man deler ikke ut gullet etter elleve runder. Når du vet at Molde rår over veldig mange gode spillere, og man ser at de også er på vei til å finne den skikkelig gode formen, så er ikke gullkampen avgjort, sier Skiri.

God tro på de nye AaFK-trenerne

Når det gjelder Møre og Romsdals andre eliteserielag, Aalesund FK, er Skiri klar på at de har hatt veldig godt av et trenerbytte. Han peker konkret på to ting som de ferske trenerne Trond Fredriksen og assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft har gjort som Harald Aabrekk ikke helt fikk til.

– For det første var spillerne med på å fjerne Aabrekk - en trener de da altså ikke hadde tro på. Men det handler også om å gi enkle retningslinjer til spillerne, mye det samme som Molde har gjort de siste årene.

Skiri sier at han ikke vil bli overraska om Aalesund begynner å ligne på klubben lenger nord.

Laster innhold, vennligst vent..