– Mobilappen er helt genial

Foreldre til barnehagebarn følger tett med på livet i barnehagen med en nyutviklet mobilapp. – Allerede før jobblunsjen vet jeg hva Erika har gjort i dag i barnehagen, sier mor Anne Kristin Bryne.

Ny teknologi gjer avstanden kortare mellom barnehagen og foreldra. Mobilapp sender ut siste nytt.

I lunsjpausen får foreldrene full oversikt med MinGnist

I lunsjpausen på Rådhuset får Anne Kristin Bryne full oversikt over hva datteren holder på med.

Foto: Arild Pettersen / NRK

En nyutviklet applikasjon på smarttelefonene gjør at siste nytt om hva som skjer i barnehagene raskt havner inn på telefonene til foreldrene.

Bilder av barna, dagsrapporter og beskjeder fra de ansatte i barnehagen. Når har barnet sovet i løpet av dagen, tidspunktet for bleieskift og hva som er i bleien. Alt dette havner tikkende inn på telefonen.

Les også: Får varsel om bleieskift på smarttelefonen

– Er det ikke kjekt da? Her sitter jeg på jobb og allerede før lunsj vet jeg hva Erika har gjort på i dag i barnehagen. Det er helt genialt, sier mor Anne Kristin Bryne.

Får alt på telefonen

Anne Kristin Bryne har fått vite at datteren Erika har sunget på en barnehagekonferanse og sett på båtene ved havna, uten å snakke med datteren eller de ansatte i barnehagen.

Lek i Hessa barnehage Gnist

Ungene leker i Gnist Hessa barnehage. Foreldre får kjapt vite om alt som skjer med den nye appen.

Foto: Arild Pettersen / NRK

– Før var det slik at når jeg henta Erika i barnehagen var det fem-seks foreldre i barnehagen. Det var vanskelig å snakke med personalet hvis jeg hadde noen spørsmål det var ting jeg skulle huske på. Nå får jeg det på telefonen, sier hun.

Det er nå 14 Gnist barnehager i Norge i full gang med å bruke appen MinGnist.

Utviklet i Ålesund

Appen administreres gjennom en iPad i barnehagen. De ansatte leser beskjeder gjennom et passordbeskyttet program og foreldre må ha passord og brukernavn for å komme inn på appen.

Den er utviklet i Ålesund, og de som står bak ser ingen problem med at personlig informasjon går ut på denne måten.

– Systemet er beskyttet med brukernavn og passord. Her er sikkerheten ivaretatt, sier Øystein Kalvø Stephansen, konsulent i Avento AS.