NRK Meny
Normal

– MFK er ikke Real Madrid heller

Tidligere Molde-trener Kjell Jonevret vedgår at han fremdeles har følelser for gamleklubben, men han levner ingen tvil om at alt fokus er rettet mot å gå videre på bekostning av sin gamle arbeidsgiver.

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret trente Molde FK mellom 2007 og 2010, og sier han fremdeles har følelsesmessige bånd til både by og klubb.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har et bra tak på Molde. Siden jeg kom til Viking har vi møtt dem fire ganger, vunnet to kamper, spilt én uavgjort, og tapt kun én kamp, så jeg tror vi har en god mulighet, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Den sympatiske svensken trente de blå fra rosenes by mellom 2007 og 2010, og vedgår at han ennå har følelsesmessige bånd til både klubb og sted. Jonevret har fortsatt mange venner i byen.

– Det er alltid kjekt å fly inn mot Årø lufthavn, titte utover fjorden, og møte igjen venner og kjente, sier han.

Onsdag kveld kl. 20.00 er det derimot ramme alvor som venter.

Med en fullsatt tropp og elleve utvalgte fra Stavanger tar Jonevret sikte på å sikre Viking en billett til semifinalen i cupen.

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret trente Molde FK mellom 2007 og 2010, og sier han fremdeles har følelsesmessige bånd til både by og klubb.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– MFK er storfavoritt

– Hva tenker du om dagens kamp mot serielederen?

– Molde er vel nesten serievinner, men det er klart at når man trekker MFK på bortebane så er jo det kanskje den tøffeste kampen man kan få. Likevel – cup er cup og alt kan skje.

Jonevret levner likevel ingen tvil om at MFK er den store favoritten i sin egen storstue.

– Men de er ikke Real Madrid heller. Vi kommer til å få sjanser, så vi må bare være dyktige og litt heldige for å sette dem. Jeg tror det kan bli en god kamp.

Åpnet lommeboken

På spørsmål om Jonevret føler det gir en taktisk fordel å kjenne laget, svarer han heller avvisende.

Mohamed Elyounoussi og Andre Danielsen

Mohamed Elyounoussi opplever sviktende målform. Løsner det i kveldens kamp mot Viking? Her med André Danielsen i vårens kamp.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Nei, etter at jeg dro ble lommeboken åpnet, så det er vel nesten kun Daniel (Berg Hestad), Vegard (Forren) og Mattias Moström igjen fra min tid. Ellers er troppen bortimot helt ny.

– Skal videre i cupen

I Molde-leiren er det stor tro på at laget klarer å sikre avansement, på bekostning av Viking.

Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen virker ikke å være affisert av det som kan minne som en aldri så liten formdupp. De siste tre kampene har det nemlig bare blitt to uavgjorte og ett tap for de blå.

– Vi spiller hver kamp for å vinne, og selv om dette blir den tredje kampen på seks dager så skal vi være klare til å ta et steg videre i cupen. Nå skal vi vise alle at marginene kan bikke vår vei også, sier Jacobsen.

– Har dere innerst inne et mål om «the double»?

– Jeg har et mål om at Molde Fotballklubb skal utvikle seg hver dag, og prestere godt. Vi vet at gode prestasjoner stort sett betyr seier for oss, sier direktøren selvsikkert.