– Mange lurer på hva jeg holder på med

Paule Miller bruker pappapermisjonen til å ta bilder av datteren Emily i ulike situasjoner. Hver dag drar de en ny plass.

Emily i ulike situasjoner

Emily (11 md.) i grønnsakavdelinga og Emily inne i politibilen.

Foto: Paule Miller

11 måneder gamle Emily har vært i en politibil, på tredemølla, i TV-studioet til NRK og på ei fotballbane de siste månedene.

Paule Miller og datteren Emily

Paule Miller og datteren Emily på fisketur

Foto: Privat

– Det blir lite husarbeid hjemme, for vi er alltid ute, sier Paule Miller.

Mr. Mum

26. januar begynte han å ta bilder av datteren og legge ut på Facebook og Instagram. Etter å ha fått mange kommentarer og tilbakemeldinger, bestemte han seg for å starte prosjektet «Mr. Mum »: 100 bilder av Emily i ulike aktiviteter i nærmiljøet.

– I begynnelsen var jeg litt usikker på hvordan jeg skulle gå frem for å ta bildene og noen var veldig skeptiske og spurte «Hva skal du gjøre med babyen din?»

– Men mange syns bildene er morsomme, så det har bare fortsatt. Jeg vil ha forskjellige typer bilder hver dag, sier han.

Har fått nei

Emily på tredemølla

Emily på tredemølla er bilde nummer 100. MillerNorway er navnet på Instagram.

Foto: Paule Miller

Paule er fra Essex like utenfor London, men flyttet til Ålesund for 11 år siden, der han bor sammen med samboeren og sine to døtre.

Mandag neste uke er pappapermisjonen slutt og han skal tilbake på jobb, men frem til da skal han ta bilder. Neste uke publiseres bilde nummer 100.

– Det blir gøy når Emily blir eldre og hun kan se alle bildene. Det blir nok ikke flere barn, så jeg kommer ikke til å gjøre dette igjen. Etter 100 bilder er det stopp, ler han.

Selv om Miller har møtt noen skeptikere og fått nei fra enkelte butikker og bedrifter, syns han de fleste er positive. Men noen av bildene har vært mer utfordrende enn andre.

– Bildet som jeg tok i grønnsakavdelingen på en matbutikk var litt vanskelig. Da dro vi inn med en gang de åpnet for å sørge for at det var lite folk der, men mange pensjonister gikk forbi og lurte på hva jeg holdt på med, sier Miller.

Fredag ble bilde 95 publisert, men Miller er klar på hva som er hans favorittbilde.

– Det må være bilde 93 inne i politibilen, sier han.