NRK Meny
Normal

Redningsselskapet: – Vi kjemper videre for påbud

Det blir ikke påbudt med bruk av flytevest i fritidsbåter i Norge. Det er svært beklagelig, mener daglig leder i Redningsselskapet.

Flytevest

Kristin Wiig Sandnes i Redningsselskapet mener at politikerne burde stemme for bruk av flytevest i fritidsbåter.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Kristin Wiig Sandnes

Daglig leder i Redningsselskapet i Møre og Romsdal.

Foto: Remi Sagen / NRK

SV stemmer nei til Arbeiderpartiets lovforslag, og saken får dermed ikke flertall i Stortinget. Opposisjonspartiet manglet én stemme for å få banket igjennom et påbud om bruk av redningsvest i fritidsbåter før sommeren. SV var på vippen og hadde den avgjørende stemmen.

Kristin Wiig Sandnes, daglig leder i Redningsselskapet i Møre og Romsdal, syns det er veldig skuffende at det ikke blir lovpålagt å bruke redningsvest i små båter.

– Vi kommer ikke til å gi oss. Vesten redder liv, og er derfor kjempeviktig. Vi tror og håper at båtfolket bruker redningsvest, selv uten påbud, mener Wiig Sandnes.

Vil ikke gi seg

Hun forteller at Redningsselskapet har jobbet for påbud i flere år, og vil fortsette med dette arbeidet til tross for avslaget denne gangen. Wiig Sandnes tror likevel at det er håp for at forslaget kan bli tatt opp på nytt.

– Vi syns det er leit at politikerne velger å stemme mot et så godt forslag. Når det viser seg at det bare er en stemme som avgjør det hele så betyr det selvfølgelig at mange er for.