NRK Meny
Normal

Følg Hødd-Aafk her

Hødd ligger i toppen av 1. divisjon, mens AaFK er på 13. plass i Eliteserien. Det er duket for et tett og tøft oppgjør når rivalene barker sammen onsdag kveld.

Hødd

Hødd håper på ny jubel når Aafk gjester nye Høddvoll i cupen i kveld.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

I gangene på Color Line Stadion krangles det om det er Trond Fredriksen eller Karl Oskar Fjørtoft som har kjøkkentjeneste denne uka. Onsdag er det en helt annen type kamp som venter AaFKs trenerteam – da går turen noen kilometer lenger sør for å møte Hødd i Ulsteinvik.

Trond Fredriksen har møtt Hødd mange ganger som spiller og vet godt hva som venter hans mannskap på Høddvoll.

– Vi må forholde oss til kampplanen og ikke la oss forstyrre. For vi vet godt at det sikkert kommer til å komme noen susende taklinger og da er det viktig at vi takler det på en god måte, mener han.

Forventer tøffe tak

Hødd-trener Sindre Eid kan bekrefte Fredriksens bekymringer før oppgjøret.

– Det kommer til å bli bra trykk, tøffe tak og det kommer til å smelle litt. Det er sånn som hører til når det er kamp mellom de lagene, sier han.

Bare fire plasser skiller de to lagene i tabellsystemet. AaFK fikk en tøff start på eliteseriesesongen, mens Hødd har levert stabilt gode resultater i divisjonen under. Eid tror ålesunderne er nervøse før cupbataljen.

– Ja, det håper jeg virkelig at de er. De har hatt to hviledager ekstra, så det er en stor fordel for AaFK. Men vi er veldig god på Høddvoll og uansett motstander skal vi ta føringen på hjemmebane. Alle kamper lever sitt liv, men vi har troen på egne ferdigheter og skal levere en god kamp mot Ålesund, sier en selvsikker Hødd-trener.

Betyr mindre enn tidligere

AaFK-Hødd er en fotballklassiker på Sunnmøre, og allerede i 1923 fant det første cupoppgjøret sted. Siden den gang har lagene møtt hverandre ytterligere 16 ganger i Norgesmesterskapet. AaFK har gått seirende ut 15 ganger, mens Hødd har fem cupseire.

Trond Fredriksen mener derimot at oppgjørene betydde mer for spillerne tidligere.

– Jeg kjenner det kribler godt i kroppen, men det gjør det foran hver kamp. Fra gammelt av har AaFK-Hødd vært et herlig byderby. Nå er det såpass mange spillere fra utenfor byen og utenfor landet, så jeg tror ikke prestisjen er like stor blant spillerne lenger. Men vi som er rundt, Ålesunds befolkning og Ulsteinviks befolkning liker disse kampene og for oss betyr det veldig mye. Du kjenner alltid en som er fra Ulsteinvik eller omvendt, og derfor er det alltid stas å vinne disse kampene, forteller han.