NRK Meny
Normal

– Dette kan knekke 3.divisjon på Sunnmøre

3. divisjonslaget Brattvåg IL må spille de fleste bortekampene sine i et annet fylke neste år. Det er knusende nyheter for klubben.

Brattvåg IL måtte gå av banen som taparar.

Brattvåg IL må belage seg på veldig store reiseavstander i sesongen 2014.

Foto: Tore Ellingseter

– Min første tanke er at dette er helt forferdelig. Det blir mye reising, og vi kommer til å bruke hele dagen. I motsetning til klubbene i 2. divisjon kommer vi heller ikke til å få refundert noe av utgiftene våre.

Det sier daglig leder Olav André Austbø i 3. divisjonsklubben Brattvåg IL i Møre og Romsdal. Tirsdag ettermiddag fikk han oppsettet til neste års serie.

Der går det frem at Brattvåg IL er eneste sunnmørsklubb i selskap med hele åtte lag fra Trøndelag. De resterende fem klubbene ligger på Nordmøre og i Romsdal.

Dermed blir det mange mil som må tilbakelegges ved neste års bortekamper. Daglig leder Austbø er krystallklar på hva han mener om oppsettet.

– Knekken

– Hvis det blir en gjenganger at sunnmørslag må bytte på å ta de lange reisene til Trøndelag hvert år, så kan det være knekken for 3. divisjon på Sunnmøre slik vi kjenner den.

– Har spillerne kommet med noen reaksjoner på oppsettet? Er de motiverte for å reise så langt i denne divisjonen?

– Jeg har nettopp fått vite dette, så jeg har ikke snakket med spillerne ennå, men det er vanskelig å si hvor motiverte de er for dette. Det blir riktignok spennende å spille mot mange nye lag, men tidsbruken kommer til å bli vanskelig.

Austbø sier klubben vil diskutere om de skal sende inn en klage til fotballforbundet.

– Jeg skjønner ikke hvorfor vi, som er det eneste laget på Sunnmøre, skal til Trøndelag. Uansett hvilket lag som hadde blitt trukket ut, så hadde jeg ikke klart å se rettferdigheten i det.

Et umulig regnestykke

Fagansvarlig Are Hokstad i Norges Fotballforbund (NFF) sier til NRK at han har full forståelse for lagene som er misfornøyd med lange reiseavstander neste år.

– Men det fins ingen annen måte å gjøre dette på. Utfordringen vår er at 3. divisjon består av 12 avdelinger, der 10 av dem ligger fra Nord-Trøndelag og sørover. Uansett hvordan man snur og vender på det så går ikke regnestykket opp når 140 lag skal fordeles over alle disse avdelingene, sier Hokstad.

Han nevner at Brattvåg aldeles ikke er alene om problemstillingen, og opplyser at to av lagene i Rogaland må reise på bortekamper til Hordaland i 2014.

– Brattvåg sin leder sier dette kan bli knekken for 3. divisjon på Sunnmøre. Kommentar til det?

– Nei, det har jeg egentlig ikke. Vi har god kjennskap til geografien, og vet hvor klubbene holder til, men vi har som sagt et umulig regnestykke å forholde oss til, avslutter Hokstad.

3. divisjon avd. 9:

Strindheim

NED

Buvik

Orkla

NTNUI

Sunndal

Elnesvågen/Omegn

Brattvåg

Kristiansund BK 2

KIL/Hemne

Kolstad

Averøykameratene

Træff 2

OPP

Nardo 2

OPP

Heimdal

OPP

3. divisjon avd. 8:

Arna-Bjørnar

NED

Skarbøvik

NED

Aalesund 2

Bergsøy

Larsnes/Gursken

Spjelkavik

Hødd 2

Tornado Måløy

Tertnes

Årdal

Sogndal 2

Stryn

Eid

OPP

Norborg

OPP