NRK Meny
Normal

– Kan ha gjerningsmannens DNA

Rettsmedisineren som ledet obduksjonen av Anja Weløy Aarseth sier de har tatt mange DNA-prøver, og at de håper gjerningspersonens DNA er fanget opp.

Krimteknikere ved biler på Aksla

Også krimteknikere har sikret spor i tilknytning til funnet av den døde.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Vi håper at det i noen av alle de prøvene som er tatt, skal være fanget opp DNA fra en gjerningsperson, sier Inge Morild til Dagbladet.

Inge Morild

Rettsmedisiner Inge Morild ledet obduksjonen i Ålesund.

Foto: Kim E. Andreassen/ UiB

Morild har lang erfaring som rettsmedisiner og har gjennomført mange obduskjoner. Blant annet deltok han i obduksjons- og identifiseringsarbeidet etter tsunamien i Asia i 2004 og etter terroren på Utøya.

Han kom til Ålesund fra Bergen for å lede obduksjonsarbeidet etter at Anja Weløy Aarseth ble funnet drept på fjellet Aksla.

– Vi er ferdige med alle undersøkelser, og har sendt forskjellige prøver, blant annet med DNA, til Folkehelseinstituttet. I tillegg vil vi analysere ulike ting og foreta mikroskopiske analyser, sier han til avisa.

Klar dødsårsak

Politiet har opplyst at obduksjonen gjorde at de kunne konkludere med at hun ble drept, og har sagt at de har fått beskjed om en ganske klar dødsårsak.

De vil likevel ikke gå ut med mer informasjon om dødsårsaken av hensyn til etterforskningen.

VG skrev likevel mandag kveld at kvinnen hadde tydelige skader av vold.

Både politiet og familien til Anja Weløy Aarseth har reagert på medienes fokus på å tidlig formilde årsaken til dødsfallet – før etterforskningen selv velger å gå ut med slike detaljerte opplysninger.

– Dette må vi holde for oss selv inntil vi har en gjerningsmann som skal konfronteres med dette, fordi det er veldig viktig at gjerningsmannen ikke kan ha lest seg til detaljer om saken i aviser eller gjennom media, sa politiadvokat Yngve Skovly til NRK tirsdag morgen.