NRK Meny
Normal

– Jeg tipper det blir veldig høye skuldre de første 10 minuttene

Drømmen til FK Fortuna er å rykke opp, men utskiftninger i det unge laget gjør det vanskelig. Søndag er det seriestart og mange av spillerne har aldri spilt i 1. divisjon før.

Camilla Ervik, kaptein FK Fortuna

Camilla Ervik er kaptein for FK Fortuna. Denne helga er det seriestart. – Alle er klar for å komme i gang, sier Ervik.

Foto: Privat

Ålesundsklubben FK Fortuna møter Lyn klokka 13.00 på Color Line Stadion. Det er seriestart for damelaget i 1. divisjon og spillerne er spente på søndagens kamp.

– Jeg tipper det blir veldig høye skuldre de første 10 minuttene, så håper jeg det løsner, sier kaptein Camilla Ervik.

– Hvordan vil du beskrive Lyn?

– Det blir sagt at i år så er Lyn en av favorittene. De skal være rask og god fremover, men vi har vært veldig gode defensivt, så det blir spennende å se.

Nye spillere

Camilla Ervik

– Det er viktig for oss å være i toppen i 1. divisjon, sier Camilla Ervik.

Foto: Privat

Ifølge Ervik skulle laget opprinnelig til Oslo å spille eliteturnering, men det ble avlyst på grunn av streiken i Norwegian.

– Dermed har vi har ikke møtt noen annen 1.-divisjonsmotstander så vi vet ikke helt hvordan vi er sammenlignet med de andre. Vi har møtt Byåsen i en treningskamp, men det er alt.

– Alle er veldig spente og vi har veldig mange nye spillere som ikke har prøvd 1. divisjon ennå.

Stabilitet

FK Fortuna er det eneste damelaget i 1. divisjon i fotball fra Møre og Romsdal. I fjor havnet de 4. plass på tabellen og Lyn på 6. plass.

Ervik håper de havner i øvre halvdel og aller helst blant topp fem på tabellen.

– Det er viktig for oss å være i toppen i 1. divisjon. Vi har helst lyst til å rykke opp om noen år, men det er mye utskiftninger og mange flytter etter videregående, så det er vanskelig å få et stabilt lag.