Victoria (22) skal synge for fast food-eliten

Victoria Frostad (22) fra Ålesund skal representere Norge når den musikalske delen av verdens fast food-elite møtes til sangfinale i Orlando, Florida.

Victoria Frostad

22 år gamle Victoria Frostad er ikke fremmed for å synge når hun står bak kassa på McDonalds i Ålesund. – Jeg synger folk midt i fleisen. Folk bare nikker og smiler, sier Frostad.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Dersom du har avlagt en av fast food-restaurantene i Ålesund en visitt, har du kanskje opplevd en kassadame som bryter ut en kaskade av sang og fagre toner.

Da har du i så fall møtt på 22 år gamle Victoria Frostad, som har langt flere talent enn å flippe burgere på den lokale McDonalds-restauranten.

18. april pakker nemlig Victoria kofferten, og vender nesen mot de sørvestlige breddegrader – mer konkret Orlando, Florida.

Da skal hun synge seg inn i hjertene til fast food-konsernets ypperste jury, i konkurranse med 15 andre deltagere fra hele verden.

Av totalt 400.000 ansatte er Victoria en av de dyktige som klarte å kvalifisere seg fra europafinalen i London tidligere i vinter.

Hør Victoria Frostad synge for NRKs publikum i studio her.

– Kroppen ristet

– Jeg var så nervøs at det var så vidt jeg klarte å prestere. Nivået var sykt høyt, og det var bare på millimeteren at jeg klarte å kvalifisere meg, sier Victoria til NRK.

Men å kvalifisere seg klarte hun. 27. februar går turen til Amsterdam for å være underholdningsinnslag på McDonalds store gallamiddag, før turen altså går videre til finalen i Orlando, Florida 18. april.

Da skal ålesunderen synge en låt av sin favorittartist Ellie Golding, men hun vil ikke avsløre hvilken sang hun velger.

– Hun har vært favorittartisten min i all tid, så derfor er det naturlig for meg å hylle henne på denne måten. Dersom jeg skal vinne, så skal jeg gjøre det med en av hennes sanger, sier Victoria.

– Synger dem midt i fleisen

– Er du nervøs?

– Hehe, ja! Jeg prøver å unngå å snakke om det til absolutt alle jeg møter. Sannheten er at jeg ikke aner hva jeg begir meg ut på.

Men interessen for sang og musikk er uten tvil grunnfast i ekte kjærlighet til faget. Det vises igjen i det daglige, der hun synger hvor enn hun befinner seg – selv bak kassa på McDonalds.

– Jada, jeg synger folk midt i fleisen. Folk bare nikker og smiler, hehe.

I april håper hun å høste både, nikk, smil og stemmer fra publikum og jury.