NRK Meny
Normal

– Jeg er veldig provosert

Fylkesordfører Jon Aasen (Ap) misliker sterkt at potten med penger som skal brukes til regional utvikling, er kraftig redusert.

Jon Aasen

Kuttene i regionale utviklingsmidlene provoserer fylkesordfører Jon Aasen (Ap)

Foto: Trond Vestre / NRK

I regjeringens forslag til statsbudsjett er denne potten redusert med 15 millioner for Møre og Romsdal sin del.

I løpet av denne stortingsperioden har Møre og Romsdal fått mer enn halvert denne potten. Meninga er at pengene isteden skal gå inn i en generell ordning.

Lokal sysselsetting

– Jeg blir veldig provosert av dette. Dette handler blant annet om alle de samarbeidsprosjektene som vi har med kommunene, frivillige organisasjoner og næringsliv der vi kan være med og spleise på gode, fornuftige utviklingsprosjekt som betyr mye lokalt, sier Jon Aasen.

– Nå har vi nettopp fått et statsbudsjett som sier at vi må bruke så mye oljepenger fordi det er vanskelige tider og sysselsettinga må vernes. I de regionale utviklingsmidlene ligger det kolossalt mye lokal sysselsetting.

– Dette er trist

Også ordføreren i Stranda, Jan Ove Tryggestad (Sp), reagerer på at denne potten blilr redusert.

– Jeg synes det er trist. Da har fakstisk ikke Staten forstått alvoret i vårt område. Det vi trenger nå er drahjelp til å komme i gang med nye tiltak, og vi vet at de midlene som er blitt brukt innenfor dette området, kommer veldig godt til nytte, sier Jan Ove Tryggestad.

– Men det skal erstattes av en generell ordning som dere kan søke på og da er det jo mulig å få de pengene likevel?

– Det er det delvis. Men samtidig vet vi at utviklinga går mot forskning og utvikling som ligger på et mye høyere nivå enn det distriktskommunene råder over. Det blir en styrking av utdanningsinstitusjonene og det blir en styrking av byområdene mens vi som sitter igjen i distriktet vi blir i realiteten avspist med smuler.