– Jeg får en veldig, veldig rar følelse

YOUNGSTORGET (NRK): Magne Hoseth er en del av cupfinalestemningen. Han er en del av gullet som Molde kan ta søndag. Han er en av de første de fleste tenker på når de hører navnet Molde Fotballklubb. Men nå er han Stabæk-spiller. Og cupstemningen nå gir ham en «rar» følelse.

Magne Hoseth

Tidligere Molde-spiller Magne Hoseth kunne fredag rusle på Youngstorget sammen med supporterne, mens spillerne forbereder seg til søndagens kamp.

Foto: Terje Reite / NRK

Det er fredag ettermiddag, og stemningen stiger på Youngstorget. «Lille Molde» åpnet klokka 15.00, og oppbyggingen frem mot søndagens cupfinale er stigende.

Midt i folkemengden går Magne Hoseth. Han spilte i vår mange nok kamper til å være deleier i gullet, eller sølvet, som Molde tar i søndagens cupfinale. I mange år var han en av de mest sentrale spillerne på Molde. Men denne sesongen gikk han og laget hver sin veg.

Jada, humrer Hoseth. Jeg gråt meg til å få spille nok kamper både i serien og i cupen til at jeg får gullet symbolsk i alle fall. Jeg var der i 7 måneder av sesongen og har nok kamper, legger han til.

Molde

På Youngstorget er salget av Molde-effekter i full gang. Og stemningen i salgsbodene er høy.

Foto: Terje Reite / NRK

Men Hoseth medgir at han går rundt på Youngstorget med litt spesielle følelser. For han har lagt ned en stor innsats i Molde og føler fortsatt tilknytning til klubben.

– Ja, jeg må innrømme at jeg får en veldig, veldig rar følelse når jeg ikke får lov til å være med og bidra. Men jeg setter min lit til de som skal spille og at de gjør jobben sin.

Stemningen på Youngstorget gjør at det kribler litt hos alle som har et hjerte i Molde. Det synges Molde-sanger, det vaies med blå og hvite flagg og folk går rundt i luer, skjerf og jakker i Moldes farger. Også Magne Hoseth kjenner på denne stemningen.

Ja, denne stemningen kjenner jeg igjen. Det er som om det knitrer og folk er spent gjennom hele helgen og ikke minst på søndag. Det blir en stor kamp tror jeg. Det er to offensive gode lag som har mye å spille for.

– Ja, du hadde ønsket at det var Stabæk som var Moldes motstander søndag?

Slik situasjonen ble skulle jeg selvsagt ha ønsket det. Men det er nå så, det ble ikke slik.

Magne Hoseth ser for seg en tett og jevn kamp søndag. Han tror det er det laget som har den beste matchvinnerne som vinner kampen.

Med det mener jeg at laget med den beste keeperen og de beste målscorerne. Og det betyr Molde. Jeg både tror og håper det, sier Magne Hoseth.

Fotballfylket

Ser du teksten på teltet? Møre og Romsdal kaller seg for Fotballfylket. Aalesund, Molde og Hødd har preget cupfinalene de siste årene.

Foto: Terje Reite / NRK