– Ikke tvil om at jeg skal til VM

Olav Lundanes føler seg sikker på at han skal sikre en plass på det norske VM-laget i orientering under uttaksløpene kommende helg. 28-åringen har allerede begynt å tenke på VM i august.

Lundanes

ORIENTERING: Olav Lundanes er klar for uttaksløpene til VM i Strømstad i august.

Foto: Remy Steinegger, Steinegger, Remy / NTB scanpix

Mellom 20. og 27. august går årets store høydepunkt i orientering av stabelen i Sverige. Det er Strømstad som har fått æren av å arrangere verdensmesterskapet i utholdenhets- og koordinasjonsidretten og flere norske har ambisjoner om å få delta.

Derfor arrangeres det uttaksløp til mesterskapet fra torsdag til søndag denne uka, hvor mange håpefulle skal konkurrere om å bli tatt ut. Sprinten arrangeres i Fredrikstad, mens mellomdistansen og langdistansen er forflyttet til Sverige for å få relevant terrengerfaring før VM.

Tre ganger verdensmester, Olav Lundanes, er blant dem som skal delta i uttaksløpene og han har ambisjonene på plass.

– Jeg skal springe så gode løp at det ikke er tvil om at jeg skal til VM. Og når jeg står på startstreken der er målet å ta medalje, så er det litt opp til konkurrentene hvor langt det rekker.

Brødrene Ivar og Bjørn Lundanes stiller også til start under uttaksløpene.

– Fungerer ikke helt som den skal

Ålesunderen står med 15 NM-trofeer og vil være en klar favoritt når de norske uttaksløpene arrangeres.

I mai skadet imidlertid Lundanes skulderen ganske kraftig, men selv mener han at det ikke skal hemme han i særlig stor grad nå.

– Den er OK nå, men fungerer ikke helt som den skal. Jeg satser likevel på at det ikke skal bli et problem, sier han. 28-åringen skal gjennomføre en hardere økt tirsdag, men skal også lade opp og samle krefter i dagene før uttaksløpene.

Det kan virke som den meriterte orienteringsløperen ser på disse løpene som en formalitet, for hodet hans har allerede begynt å tenke på VM i august.

– Området hvor løpene skal foregå har vært sperret i fire år og det har ikke vært noen kart der tidligere heller. Det er et helt nytt område for alle sammen. Jeg tror at vi fra Skandinavia kan ha en fordel fordi vi er mer vant til den typen terreng. Her i Skandinavia er det mer mose og den slags, noe som gjør det tyngre å løpe i enn det de er vant med i Frankrike og Sveits, mener han.