NRK Meny
Normal

– Ikke noe press på oss!

Molde FK troner på toppen av tabellen tre runder før serieslutt, men trener Ole Gunnar Solskjær avviser at mannskapet blir stresset av å ligge i tet.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er glad for å kunne dra til Tromsø med et relativt skadefritt mannskap, til forskjell fra i cupmøtet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Vegard Forren

I semifinalen i cupen var Vegard Forren suspendert. Nå er han tilbake, og det er Solskjær glad for.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det er bedre å være i lederposisjon, enn å ligge bakpå med tre-fire poeng tre runder før slutt. Vi blir ikke stresset av å lede serien, og ser heller bare på det som en mulighet, sier Solskjær.

Lørdag kl. 18.00 er det Molde sin tur til å møte Tromsø på Alfheim – et av eliteseriens sterkeste hjemmelag.

Sist gang laget fra rosenes by gjestet de røde og hvite ble de sendt slukøret hjem med tap i cupens semifinale. Nå er de blå revansjelystne og sugne på å knipe tre poeng som kan sikre Molde et grep om den gjeve seriepokalen.

Får energi av Rosenborg-seieren

– Vi har lyst til å gå utpå der og vise at vi er et godt fotballag som fortjener å være serieleder, sier Solskjær.

I forrige serierunde vant Molde 1–0 mot erkerivalen Rosenborg på Aker Stadion.

– Gir det en god følelse, eller økt press?

– Det er en god følelse! Å slå Rosenborg kan enten føre til at vi senker skuldrene og slapper av, eller gi oss mer energi og fokus. Jeg velger å tro det siste, for den seneste treningsuka har vært veldig bra, og vi stiller godt forberedt til Tromsø-kampen.

Solskjær sier han tror Sandnes Ulf og Fredrikstad opplever et enda større press enn serielederen om dagen. Lagene fra Rogaland og plankebyen kjemper for tilværelsen i eliteserien, og når man må slåss med ryggen mot veggen kan alt skje.

Saken fortsetter under bildet

Molde

Ole Gunnar Solskjær driller troppene sine med stødig hånd før møtet med Tromsø.

Stiller sterkt

Ole Martin Årst får sin eliteseriekamp nummer 250 dersom han spiller på lørdag. Veteranen skåret mot Molde sist, og Solskjær sier han har stor respekt for den hardtarbeidende tromsøværingen.

– Jeg beundrer såpass profesjonelle spillere, og det er disse man får lyst til å promotere i Norge. Forhåpentligvis klarer vi å forhindre at han får et altfor godt jubileum, sier Solskjær lurt.

Magne Hoseth er skadet for resten av sesongen, og Even Hovland er også ute med kneoperasjon. Molde stiller likevel langt sterkere denne gangen enn i cupmøtet.

Den gang var både Vegard Forren suspendert, mens Joshua Gatt og Pape Patè Diouf var skadet. Nå er de tilbake.