NRK Meny
Normal

– Hytta er hvile for kropp og sinn

Påsken står for tur og, det er hektiske dager for turistforeningene.

Trollstua

Trollstua er en av hyttene som Kristiansund og Nordmøre turistforening har gjort klar til påska.

Foto: Gunnar Guldstein

Uka før påske og palmehelga er prega av mye varierende vær. Det kommer både snø og vind i store deler av landet. I Møre og Romsdal varsler meteorologene snø i høyden i Møre og Romsdal.

– Du skal ikke høyere opp enn 100–300 meter før du får snø,så det blir en kald værtype fredag. Det blir skyer og enkelte regn og sluddbyger. I helga er det ventet omtrent detsamme været som nå, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid.

Stressende hverdag

Eirik Gudmundsen

Eirik Gudmundsen er styreleder i Kristiansund og Nordmøre turistforening.

Foto: Roar Halten / NRK

Forberedelsene til påska er i full gang og det er hektiske dager for turistforeningene. Eirik Gudmundsen, styreleder i Kristiansund og Nordmøre turistforening, sier hyttene er klare for påsketuristene.

– Nå er det superforhold i fjellet. Vi har hytter i fjellet, men også ved fjorden for dem som vil fiske krabber, for eksempel.

En stressende hverdag gjør at mange ønsker fred og ro i påska, tror Gudmundsen. Derfor oppfordrer han alle om å legge igjen det mobiltelefoner og nettbrett hjemme og heller kose seg med brettspill og kortstokk.

– Urbaniseringen gjør at folk trenger den type avveksling du får på en selvbetjent hytte. Man koser seg med de enkle tingene, som å hugge ved og hente vann. Hytta er både hvile for sinn og kropp.

På UT.no kan du finne forslag til turer i påska.