Hopp til innhold

– Dette kom helt uten forvarsel

– Familien er i sjokk, sier Einar Raaen, som er bistandsadvokat for familien til den drepte Anja Weløy Aarseth.

Bistandsadvokat for familien, Einar Raaen forteller at familien er i sjokk etter at Anja Weløy Aarset ble funnet drept i Ålesund.

Bistandsadvokat for familien til Anja Weløy Aarseth, Einar Raaen, sier at familien har vært innstilt på at kvinnen som ble funnet død lørdag var deres datter.

– Det er ingenting familien kjenner til som skulle kunne tilsi at noe så forferdelig som dette skulle skje, sier bistandsadvokat Raaen.

– De har vært innstilt på at det var Anja

Anja Weløy Aarseth

Politiet bekreftet i dag at det var Anja Weløy Aarseth (21) som ble funnet drept på byfjellet Aksla.

Foto: Privat

På en pressekonferanse i Ålesund klokken 16:00 i dag bekreftet politiet at kvinnen som ble funnet drept på byfjellet Aksla, er studenten Anja Weløy Aarseth som har vært savnet siden onsdag. Hun hadde da parkert bilen i Fagerlia, og dro for å jogge i turområdet på fjellet.

Torsdag formiddag ble Anja formelt meldt savnet. Etter en omfattende leteaksjon ble hun funnet død ved en tursti lørdag formiddag.

Politiet kunne fort konstatere at Anja Weløy Aarseth var blitt utsatt for en kriminell handling, og i dag bekreftet de at hun er blitt drept.

Bistandsadvokaten sier at familien har fått den formelle bekreftelsen men at formalitetene for familien ikke er så viktig.

– Familien har forholdsvis lenge vært innstilt på at det var Anja som ble funnet, og at hun nå er borte. De har mistet en datter, og de er i dyp sorg, sier Raaen.

– Politiet har jobbet seriøst med saken

Bistandsadvokatene mener familien er tilfreds med behandlingen de har fått av politiet så langt.

– De har fått alle opplysninger underveis som politiet har kunnet gi, slik at jeg er av den klare oppfatning at de er veldig tilfreds med måten de er blitt behandlet på, sier Raaen.

Oddbjørn Solheim

Stasjonssjef ved Ålesund politistasjon, Oddbjørn Solheim.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Ni mann fra Kripos, i tillegg til førti etterforskere fra Sunnmøre politidistrikt, jobber med drapssaken. På pressekonferansen tidligere i dag sa stasjonssjef i Ålesund Oddbjørn Solheim, at det ikke skulle stå på ressurser.

– Disse sakene er blant de aller vanskeligste, men vi er fast bestemt på at dette er noe vi skal klare å løse. Det har vi også fått alle ressursene vi trenger for å gjøre, sa stasjonssjefen tidligere i dag.

Det bekrefter Raaen at familien er opplyst om.

– De føler politiet har jobbet seriøst med saken, og at de bruker ressurser for å oppklare den, sier han.

Men han legger til at for familien er hovedfokuset at de har mistet datteren sin.

– I denne fasen har de nok mer enn nok med å bruke ressursene på det, sier Raaen.

Vet du noe om saken? Tips NRK her, eller ring 03030!

Vil at gjerningsmannen skal melde seg

Blomster i nærheten av funnstedet

Mange har lagt ned blomster og tent lys i nærheten av funnstedet.

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

Raaen sier at familien oppfordrer alle som kan ha opplysninger i saken om å dele dette med politiet.

– Det er en familie som er i dyp sorg og sjokk etter å ha mistet en datter, og de oppfordrer en gjerningsperson til å melde seg, sier Raaen.

Politiet sier at de ikke har noen mistenkte i saken.

– Politiet går ut med en bred etterforskning. Det har familien forståelse for. Men det er tapet av en datter som står i fokus, sier Raaen.