– Har ikke fått vist meg godt nok fram

Hødd-trener Hans Erik Eriksen ble i ettermiddag løst fra kontrakten som følge av manglende resultater. Eriksen synes selv han har fått for liten tid til å vise seg frem i klubben.

Hans-Erik Eriksen

Hans Erik Eriksen fikk bare en halv sesong i Hødd. Torsdag ble han løst fra kontrakten.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

De siste dagene har det vært spekulert om Hans Erik Eriksen har hatt en fremtid i Hødd. I ettermiddag kom beskjeden om at trenerjobben i Ulsteinvik er over.

– Har ikke fått vist meg fram

Hans Erik Eriksen svarer dette på spørsmålet om han er skuffet:

– Jeg er som mange andre lite fornøyd med poengene vi har samla til nå og det er mitt fulle og hele ansvar. Det jeg kjenner litt på er at jeg ikke er inkludert i fremtiden, en fremtid som jeg tror blir veldig god for dette laget, sier Eriksen.

Var du foreberedt på at dette kom til å skje?

- Som fotballtrener vil man alltid trenge resultater. En av forutsetningene for å ta jobben i Hødd var at vi hadde snakket godt om dette og de var enig i at det kom til å ta litt tid. Jeg hadde håpet på å få litt meir tid.

Resultatene har uteblitt

Manglende resultater og utvikling utover sesongen er hovudgrunnene til at vi nå avslutter samarbeidet med Hans-Erik, sier styreleder Bård Dalen.

– Det som Hans Erik la frem for oss om hvordan han ville ta dette videre, gjør at vi tror vi er best tjent med å gjøre endringer i trenerteamet, sier Dalen.

Hødd ligger tredje sist i 1.divisjon med 11 poeng etter 13 kamper og har tre poeng opp til sikker plass i 1.divisjon.

Exit etter et halvt år

Hans Erik Eriksen ble ansatt som ny trener etter Sindre Eid i november 2015 med en to års kontrakt. Forventingene til Eriksen var store i klubben og blant spillerne.

Eriksen har trent Follo i mange år. I 2010 tok han Follo til NM-cupfinalen etter å ha slått ut Rosenborg i semifinalen. I finalen ble laget slått av Strømsgodset

Steinar Lein vil lede treningene fremover til et nytt trenarteam er på plass, opplyser klubben i pressemelding.

Senker ambisjonene

– Nå vil Steinar Lein lede treningene i dag og frem mot kampen på søndag. Men vi vil ha på plass et trenerteam, forhåpentligvis godt forankret i Hødd-miljøet. Vi hadde gode ambisjoner før sesongen. Nå må vi bare konstatere at vi er der at målsetningen er å berge plassen i OBOS-ligaen, og klarer vi det så har vi gjort en god jobb, sier styreleder Bård Dalen til NRK.