NRK Meny
Normal

– Håper direktøren stanser prosessen

Styremedlem Trine Sevaldsen i Helse Møre og Romsdal ønsker å utsette tomtevalget i sykehussaken. – Det beste hadde vært å starte på nytt med den nye direktøren, sier hun.

Trine Sevaldsen er de ansatte sin representant i Helse Møre og Romsdal

– Jeg mener prosessen tjener på at vi tar et steg tilbake, sier Trine Sevaldsen, som er de ansatte sin representant.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Onsdag ønsker styremedlem Trine Sevaldsen i Helse Møre og Romsdal å komme med et utsettelsesforslag i tomtevalget i sykehussaken.

Egentlig skulle Astrid Eidsvik levere sin anbefaling til sykehusplassering førstkommende onsdag 10. desember, men grunnet hennes avgang vil det ikke skje.

Konstituert administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Dag Hårstad, og styreleder Stein Kinserdal er enige om at styresaken som blir offentliggjort den 10. desember blir lagt fram uten innstilling til vedtak, skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding mandag.

Dag Hårstad (52) ble mandag ny konstituert direktør i Helse Møre og Romsdal. Trine Sevaldsen er de ansatte sin representant og tror ikke den nye direktøren, får en rolle i valget av ny sykehustomt.

– Slik jeg har forstått det vil han ikke få en rolle i tomtevalget. Han skal komme inn å implementere vedtaket i etterkant, men jeg hadde virkelig håpet at han kunne stanset prosessen, sier Trine Sevaldsen.

Ønsker å ta et steg tilbake

– Det beste hadde vært å starte på nytt med den nye direktøren. At han leder utredningen på nytt hadde vært det beste for Helse Møre og Romsdal, sier hun.

Ifølge styremedlem Sevaldsen har ut et godt inntrykk av Hårstad som direktør og ser positivt på han i jobben. Hun mener det nå er viktig at direktøren er med i sykehussaken.

– Jeg mener prosessen tjener på at vi tar et steg tilbake og vurderer det som har skjedd. Vedtaket må ha tillit i alle kretser. Jeg er redd for at det vedtaket vi skal gjøre 17 desember ikke vil få det legitimitet det fortjener.

– Er det da viktig å ha med en direktør i prosessen?

– Absolutt. Det er veldig spesielt å legge fram en styresak uten en innstilling til styresaken, sier hun.