– Hagen bør be om unnskyldning

Politiadvokat Yngve Skovly mener at Carl I. Hagen bør beklage overfor de fornærmede, etter at Hagen ga regjeringen skylden for Ålesund-drapet.

Politiadvokat Yngve Skovly ber Carl I Hagen bør beklage overfor de fornærmede. Det er uverdig å gjøre forsøk på å slå politisk mynt på denne sak, sier Skovly.

VIDEO: Yngve Skovly ber Carl I. Hagen beklage for at han knyttet drapet i Ålesund opp mot regjeringas justispolitikk.

«Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet,» skrev den tidligere Frp-lederen Carl I. Hagen på sin Facebook-side onsdag kveld.

– Det er forferdelig trist at det tilsynelatende gjøres forsøk på å slå politisk mynt på denne saken, sier politiadvokat Yngve Skovly.

Politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt leder etterforskningen etter at Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept i turområdet på Aksla lørdag.

– Vedkommende bør være såpass stor at han retter en unnskyldning til de pårørende, sier Skovly til NRK

Ber ikke om unnskyldning

Carl I. Hagen vil ikke følge oppfordringen fra Skovly om å be om unnskyldning.

– Dette er en politimann, som snakker på vegne av seg selv, og hvilken partipolitisk tilknytning han har og hva han stemmer kommer da inn i bildet, sier Hagen til NRK.

Den tidligere Frp-lederen mer enn antyder at politiadvokaten har politiske motiver for sine uttalelser.

– Han ønsker bare å komme på banen i den partipolitiske debatten om kriminalpolitikk og han får selvsagt ingen unnskyldning for at jeg som politiker kommer med uttalelser, sier Carl I. Hagen.

Derimot sier Hagen at hvis familien til den drepte ønsker seg en beklagelse fra hans side, vil han følge oppfordringen.

– Hvis familien selv føler seg støtt over mine uttalelser, når jeg har tatt en kriminalpolitisk debatt, så vil jeg selvsagt be familien om unnskyldning, sier Hagen til NRK.

Einar Råen, som er bistandsadvokaten til den dreptes pårørende, har ikke ønsket å kommentere Hagens utspill.

– Usmakelig av Hagen

Carl I. Hagen

Dette innlegget har vakt sterke reaksjoner. Carl I. Hagen fjernet senere innlegget fra sin Facebook-profil

Foto: Faksimile

Skovly er ikke den eneste som har krevd en unnskyldning fra den tidligere Frp-formannen, og nåværende gruppeleder for Oslo Frp.

KrF-leder Knut Arild Hareide reagerte også sterkt da han så hva Hagen hadde skrevet på Facebook etter at det ble kjent at mannen som er siktet for drapet i Ålesund er tidligere straffedømt.

– Carl I. Hagen må beklage de usmakelige kommentarene han kom med. Å trekke en så alvorlig sak inn i valgkampen og da legge ansvar for dette på regjeringa, det må han beklage, både overfor de rødgrønne og de pårørende, sier Hareide til NRK.

– Jeg synes det er uverdig og smakløst å bruke en slik sak i valgkampen. Dette er en erfaren politiker som har vært i rikspolitikken i 40 år, og jeg hadde forventet mer av ham, sier KrF-lederen om Carl I. Hagen.

– Uheldig formulering

Selv om Hagen senere slettet innlegget, etter press fra den nåværende FrP-ledelsen, står han likevel for budskapet i innlegget.

– Det var en uheldig spissformulering og den var for direkte. Men man må tåle å bli konfrontert av konsekvensene av sin politikk, sier Carl I. Hagen til NRK.no.

Hagen sier at han kunne formulert seg annerledes, samtidig understreker den tidligere Frp-lederen at han står fast på meningsinnholdet.

– Jeg kunne heller sagt at denne tragiske hendelsen kan sies å være en konsekvens av den rødgrønne regjeringens snillistiske kriminalpolitikk, for på dette tidspunkt burde gjerningsmannen sittet i fengsel, sier Hagen.

Carl I. Hagens etterfølger, Frp-leder Siv Jensen, sier til NRK at hun er glad for at Hagen fjernet Facebook-innlegget. Hun understreker at hennes tanker først og fremst går til drapsofferets pårørende og etterlatte.

– Jeg ble først orientert om dette i dag morges, og jeg er glad for at han fjernet den og at han erkjenner at dette var en affekthandling. Jeg tror det er mange som er sinte og opprørte over det som har skjedd.


Hagen tar ikke selvkritikk

VIDEO: Hagen tar ikke selvkritikk