Hopp til innhold

– Gjestene liker seg bedre etter brua kom

Det lokale næringslivet i Tresfjorden merker på omsetningen at de ikke har like mange folk på gjennomreise som før, men campingplassen har fått mer fornøyde gjester.

Karolina og Krister Sundgot

CAMPING: Karolina og Krister Sundgot driver Fagervik camping i Tresfjorden. Der har det blitt mer fredelig etter at broen kom.

Foto: Gunhild Sætre/NRK

Bensinstasjon Tresfjord

BENSINSTASJONEN: Det er ikke mye trafikk i Tresfjorden lenger.

Foto: Gunhild Sætre/NRK

– Det har blitt veldig mye triveligere fordi gjestene er veldig fornøyd. Folk finner roa, og det smitter. Og de blir gjerne i flere dager, sier Krister Sundgot som driver Fagervik camping i Tresfjorden.

Han har tro på fremtiden i Tresfjorden selv etter at den nye Tresfjordbrua kom. For nå har det blitt stille og fredelig på campingplassen.

– Vi får folk fra Ålesund som har vært der og som svinger av rundt fjorden her. Folk er glad og lykkelig når de finner frem hit, forteller han.

Også på den lokale dagligvarehandelen i Tresfjorden er man forsiktig optimist med tanke på fremtiden.

– Skalv litt da brua kom

Rigmor Olsen

BUTIKK: Rigmor Olsen driver lokalbutikken i Tresfjorden.

Foto: Gunhild Sætre/NRK

– Det er heldigvis ikke blitt helt stille, men det er klart at vi merker at Bjorli-trafikken er borte. Men vi har veldig mye folk i bygda som er flinke til å bruke oss, forteller Rigmor Olsen.

Etter en litt trå periode etter at Tresfjordbrua stod ferdigbygd, går det sakte men sikker bedre for butikken.

– Det var vanskelig å vite hvordan det ville gå. Første uka var det veldig labert, så da må jeg si at jeg skalv litt. Men det har økt igjen og vi er optimister vi, sier hun.

– Se lyst på fremtiden

Stein Inge Sylte og Terje Øvstedal

LOKALE: Stein Inge Sylte og Terje Øvstedal.

Foto: Gunhild Sætre/NRK

Ikke langt unna lokalbutikken ligger bensinstasjonen. Etter at broen kom ble den lagt ned og er selvbetjent.

Men i de gamle lokalene har Stein Inge Sylte etablert Tresfjord landbruk og fritid.

– Det er kanskje ikke like mange som kommer, men nok til at vi greier å overleve. Jeg er litt pessimist, men håpet for fremtiden er der fortsatt, sier han.

– Jeg har til salt i såret som de sier, ler han.

En som nekter å se mørkt på fremtiden er Terje Øvstedal.

– Det er bare snakk om dra dette sammen og se lyst på fremtiden. Ikke bruke energi på negative ting. Det er ingen tjent med. Men det er klart at vi har bruk for tilflytting og unger, så hvis det er noen som vil, er det bare å komme. Her er i alle fall mye å ta seg til på fritiden. Det er ikke noe problem for voksne og unger å ha et kjempeartig kulturliv i Tresfjorden, mener han.

Tresfjordbrua

Tresfjordbrua er ført trafikken bort fra Tresfjorden.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK