Hopp til innhold

– Full tillit til Fredriksen

Ledelsen i Aalesunds Fotballklubb gir trener Trond Fredriksen full støtte i kampen mot nedrykk.

Eliteserien fotball 2017, Aalesund - Sogndal.

Heller ikke mot Sogndal fikk AaFK-trener Trond Fredriksen et positivt resultat. Han får likevel full støtte fra klubbens ledelse i kampen mot nedrykk.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ni kamper på rad uten seier, og bare én trepoenger på de 13 siste seriekampene, har sendt Aalesund fra 4. til den utsatte 14. plassen (kvalifiseringsplass) på tabellen. Nedturen er dramatisk, og var et naturlig tema på klubbens styremøte mandag.

Full støtte

På grunn av et trenerkurs i Sveits denne uken var ikke klubbens hovedtrener Trond Fredriksen med på styremøtet for å legge frem sportslig status denne gangen, men får uansett full støtte fra klubbens ledelse i kampen for å unngå nedrykk, forteller klubbdirektør Geir Steinar Vik.

– Vi står bak Trond Fredriksen og hans team, og skal støtte både trenere og spillere på alle mulige måter. Klubben står bak laget, forsikrer Vik.

Geir Steinar Vik

Geir Steinar Vik startet i jobben som klubbdirektør i Aalesunds FK 1. juli.

Foto: Terje Reite / NRK

Mandagens styremøte var berammet på et tidligere tidspunkt og skal ikke ha hatt noen sammenheng med resultatet i søndagens kamp mot Sogndal, som definerte resten av sesongen som en kamp for å unngå nedrykk.

– Vi står med begge beina der nede som det er vondt å være. Det er opp til oss selv hvordan vi presterer fremover. Vi skal jobbe steinhardt for å nå målet om å holde oss i Eliteserien, sa Fredriksen til NRK etter kampen mot Sogndal.

– Må stå sammen

Klubbens ferske direktør Geir Steinar Vik, som overtok etter Henrik Hoff i sommer, har ennå ikke fått oppleve klubben vinne en kamp siden han startet i jobben. Den siste seieren kom hjemme mot Odd 25. juni, da de oransje vant 5-1 og inntok 4. plassen på tabellen. Nå maner han til samling rundt klubben.

– Nå dreier det seg om å samle alle krefter i klubben fremover og ha tro på det vi gjør. Så trenger vi supporterne med oss, frivilligheten og partnerne i næringslivet på lag, så skal vi snu dette, mener Vik.

Ingen Plan-B ennå

Klubbdirektøren vil ikke planlegge for et mulig liv i 1. divisjon neste år ennå. Han har stor tro på at klubben skal berge plassen i Eliteserien.

– Legger dere en plan A og en plan B nå? En for Eliteserien og en for 1. divisjonsspill neste sesong?

– Nei, det gjør vi faktisk ikke. Vi har en plan A, og det er at vi skal holde oss i Eliteserien, sier Vik.

– Er dere trygge på det?

– Vi leser tabellen vi som alle andre og er ikke naive på det området. Men vi har tro på at dette skal snu. Det er sju kamper igjen og 21 poeng som skal deles ut. Vi vet at vi har et godt mannskap, sier Vik, og lover at klubben prøver å trykke på alle de riktige knappene for å lykkes i høst.

– Tar dere noen konkrete grep nå i klubbledelsen?

– Det ønsker jeg at trenerteamet skal få uttale seg om, sier klubbdirektøren.

– Vi har noen muligheter. Noe lurt skal vi nok finne på, sa Trond Fredriksen kryptisk etter kampen mot Sogndal, og før avreise til trenerkurs i Sveits.

Kommende søndag spiller Aalesund borte mot Sandefjord.

Laster innhold, vennligst vent..