– Fryktet jeg skulle møte ruiner

Kirkeverge Olav Egil Tomren sitter igjen med en sjokkopplevelse etter å ha blitt oppringt om at Fiksdal kirke brann i går kveld.

Brann i Fiksdal kirke

FIKSDAL: Alt tilgjengelig mannskap rykket ut da meldingen om brann kom inn i går kveld.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

– Det gjorde et veldig sterkt følelsesmessig inntrykk da jeg fikk den beskjeden og reiste utover dit.

Like etter klokka 23 onsdag kveld fikk kirkeverge Olav Egil Tomren beskjed om brann i Fiksdal kirke i Vestnes.

– Heldigvis var det tilfeldige forbipasserende som oppdaget det ganske fort. Jeg frykta at jeg kanskje skulle møte ruiner når jeg kom utover der, forteller kirkeverge Olav Egil Tomren til NRK.

Forbipasserende med på brannslukkingen

Heldigvis var det ikke ruiner Tomren møtte sent i går kveld. De personene som oppdaget brannen startet med umiddelbar brannslukking før brannvesenet kom.

– Røyk og flammer sto ut gjennom hele veggen, forteller Frits Ræstad, som var en av dem som ankom stedet for å hjelpe til.

Fiksdal kirke er en 150 år gammel trekirke, som skal ha jubileum nå til høsten. Den er utstyrt med brannsensorer både på innsiden og utsiden.

– Det er skader langs hele siden på den ene langveggen, så der er en god del arbeid som må gjøres. Sensorene slo inn med en gang og brannmannskapet kom raskt. Vi skal klare å få fikset skadene før jubileumet, sier Tomren.

Mann i 30-årene pågrepet

Politiet føler seg trygge på at de har tatt rett mann.

– Sporsøk på stedet med politihund ledet oss til mannen som nå er satt i varetekt, fortalte operasjonsleder Trygve Ødegård til NRK i natt.

– Jeg blir veldig trist innvendig. Hvordan kan noen gjøre noe sånt? Det er viktig at de personene som har gjort det blir tatt, forteller Tomren.

Siste video/lyd

Distrikta kjem til å tape på den nye politireformen. 
Det meiner pensjonert lensmannsbetjent Johan Arnt Overøye. 
Med over 20 års erfaring frå ulike jobbar i politiet kjenner han etaten godt...
Ein drøy månad før seriestart, reiste i dag Kristiansund stadion si første lysmast godkjend for eliteserien. 
Tida er knapp, men klubben lovar å ha heimearenanen klar til seriestart mot Molde 1.april
I dag starta bygginga av den første Hurtigruta på Kleven verft. No venter eit stort arbeid. Konsernsjef i Hurtigruten føler seg trygg på at dei kjem til å få byggje fire ekspedisjonsskip ved Kleven.