– Fram Flexx må bli bedre markedsført

Taxisjåfør Karl Ole Nogva i Molde Taxi ønsker seg bedre markedsføring av bestillingsordningen Fram Flexx. Tilbudet er så godt at det må markedsføres mye bedre, sier lederen i Molde Taxisentral.

Karl Ole Nogva i Molde Taxisentral

Leder av Molde Taxisentral, Karl Ole Nogva skryter av tilbudet men sier det må bli bedre kjent.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

For 50 kroner kan folk i ni kommuner bestille drosjetransport til nærmeste bussholdeplass eller kommunesenter i Flexx-ruter som bare kjøres ved behov.

Helt nytt i Molde

Molde er siste kommune som har fått tilbudet. Her er det folk på Skåla som kan bruke tilbudet, men det er lite kjent. Drosjesjåfør Karl Ole Nogva møter mange passasjerer som ikke har hørt om tilbudet. De har kanskje sett det i ruteheftet, men vet ikke hva det er.

– Men når de får tilbudet presentert, sier de at det nesten er for godt til å være sant, sier lederen av Molde Taxisentral.

Drosjenæringen har særdeles få oppdrag og Nogva sier det trolig skyldes at tilbudet ikke har vært markedsført godt nok.

– Det er bare å bestille på 177 så skal vi utføre transporten, sier Karl Ole Nogva

Skal øke markedsføringen

Konrad Lillevevang i Fylkeskommunen

Konrad Lillevevang i fylkeskommunen sier de skal styrke markedsføringen av Fram Flexx

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Seksjonsleder Konrad Lillevevang i markedsavdelingen i fylkeskommunen sier de nå vil styrke markedsføringen. Lillevevang og Samferdselsavdelingen i fylkeskommunen møtte tirsdag drosjenæringen i Molde. Han innrømmer at det kan være at rutetilbudet ikke treffer behovet hver enkelt har.

Per i dag er Fram Flexx et transporttilbud i Molde (Skåla), Rauma, Aukra, Sandøy, Aure, Halsa, Volda, Herøy og Haram. I august utvides ordninga til også å omfatte Ørsta, og det kan øke på med 2-3 kommuner årlig framover.

Transport til/fra hjemmadressen forutsetter at den reisende bor maksimum 2 km fra busstraseen.