– Nyttårsforsettene holder stadig lenger

Hvor mange ganger har du ikke lovet deg selv å starte treningen i januar, for så å miste piffen i februar? Nå melder treningssentrene at stadig flere bevarer forsettene fra nyttårsaften til langt utover høsten.

Det er januar og mange vil trene. Holder nyttårsforsettene?

Det er ikke til å komme fra at det blir mye fet mat i desember. Julekaker og desserter skal konsumeres, og ribba er jo fet enten du velger lammekjøtt eller svin.

Og fettet og kaloriene fra de søte bombene legger jo seg på ett bestemt sted: Nemlig på kroppen til den som har spist den fete og søte julematen.

Christina Seljebotten

Christina Seljebotn er personlig trener ved Stamina i Ålesund.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK
Benedikte Holen

Benedikte Holen begynte å trene i desember.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Dermed skjer det samme år etter år: Treningssentrene blir nedrent av kunder som vil ha hjelp til å bli kvitt det overflødige fettet og å få strammet opp en muskel eller to, både her og der på kroppen.

Vi merker hvert år et rush i januar. Det er mange som kommer på bakgrunn av nyttårsforsetter, sier Christina Seljebotn, personlig trener ved et av treningssentrene i Ålesund.

Mange har gjort det før, for så å gå i fella: Man starter med friskt mot, for så å klappe sammen når kalenderen viser februar. Noen sitter kanskje andpusten igjen i sofaen med kundekortet på treningssenteret i hånda lenge før også.

Men, om vi skal tro treningssentrene, trenden er i ferd med å snu.

– Vi ser av statistikkene at folk blir stadig flinkere til å fortsette treningen, og at de ikke bare holder det gående i januar, sier Seljebotn til NRK.

En av dem som var i full gang med treningen 2. januar var Benedikte Holen. Da NRK var innom var hun i full gang med bodypump.

Nå er jeg ganske sliten, sier hun. Hun har holdt på i nesten en time. Treningen begynte hun med i desember, før jul. Og hun har tenkt å fortsette gjennom hele 2014, rekker hun å si mens treneren pusher på.

Og hun er ikke alene om å proklamere at treningen skal fortsette langt ut over det som har vært vanlig for dem som begynner å trene etter et nyttårsforsett. Instruktørene er ikke i tvil om at økt helsefokus er årsaken til at flere vil trene året gjennom.

– Vi ser et økt fokus på at god helse er viktig, sier personlig trener Christina Seljebotn under treningen på senteret Stamina i Ålesund.