– Farmen-Olav setter Sykkylven i dårlig lys

Tidligere denne uken sa Farmen-deltaker Olav Harald Ulstein at uttalelsene hans om Finn Olav Odde ble klippet feil. Ordfører i Sykkylven kommune mener at de har blitt dratt inn i et sirkus.

Olav Harald Ulstein deltar i Farmen

Olav Harald Ulstein, eller Farmen-Olav som han ofte blir kalt, kom med krasse uttalelser mot en konkurrent i søndagens episode. Ordføreren i hjemkommunen hans reagerer på at Ulstein har blitt titulert som varaordfører i programmet.

Foto: TV2

Ulstein har som varaordfører fått massive reaksjoner etter at han kom med krasse uttalelser om konkurrenten Finn Olav i Farmen.

I episoden, som ble sendt forrige søndag, sa han blant annet at Finn Olav var en ynkelig og motbydelig mann.

Det var ikke den egentlige reaksjonen hans, forteller varaordføreren.

Mener kommunen er håpløs

Petter Lyshol

Ordfører i Sykkylven kommune, Petter Lyshol, er lei seg for de kraftige reaksjonene de har fått etter uttalelsene fra Farmen-Olav.

Foto: Brede Røsjø / NRK

Ordene hans har skapt store reaksjoner og hjemkommunen hans har fått mange henvendelser. Ordfører i Sykkylven, Petter Lyshol, sier at kommunen har fått mange sterke reaksjoner på det varaordføreren sa, og kunne ønske at Ulstein tenkte mer over hva han sa i programmet.

– De som har kontaktet oss beskylder Sykkylven kommune for å være håpløs. Vi er veldig lei oss for de krasse henvendelsene vi har fått fra hele Norge, sier en litt spak ordfører.

– Jeg hadde aldri forestilt meg at det var varaordfører-tittelen som skulle brukes i dette programmet, mener han.

Dratt inn i et sirkus

Årets «Farmen»-gård ligger på Tangen i Stange kommune

Årets «Farmen»-gård ligger på Tangen i Stange kommune.

Foto: TV2

Lyshol sier at han føler at kommunen er dratt inn i et sirkus, og at Farmen-deltakeren har satt Sykkylven i et dårlig lys.

– Jeg syns det er beklagelig at tittelen varaordfører har blitt brukt i tv-serien, sier Lyshol, som mener at kommunen selv ikke er skyld i at tittelen er brukt.

Olav Harald Ulstein sier til NRK at dersom han hadde kunnet velge, ville han ikke hatt tittelen varaordfører i programmet. Han sier det kom som et sjokk på ham at TV2 valgte denne tittelen i stedet for kunstner – som han selv heller ville hatt.

– Enkelte tror at han deltar på vegne av oss. Ulstein står på egne bein. Det setter oss i et litt ekkelt lys, og gir kommunen et dårlig omdømme, sier Lyshol og legger til at Farmen-deltakeren kun får 10 prosent av vanlig varaorførerlønn.

TV 2 hadde ingen baktanker

De fleste som har reagert har sendt e-post til Sykkylven kommune.

– Jeg som ordfører kan ikke Varaordfører: – Jeg ble dolket i ryggen svare på dette, det må varaordføreren gjøre selv. Vi har ikke kapasitet til å svare alle. Det har vært veldig hektisk, sier ordføreren.

Kommunikasjonsrådgiver i TV 2, Alex Iversen, sier at Olav Harald har i sine papirer oppgitt at han er kunstner, lokalpolitiker og salgssjef i et lokalfirma. De som har sittet med supringen har synes det var litt mye å ha på skjermen hver gang. Ingen store baktanker rundt det, ifølge TV 2.