NRK Meny
Normal

Politiet: – Sammenheng mellom voldsepisoden og knivstikkingen i Kristiansund

Politiet i Kristiansund har grunn til å tro at det er en sammenheng mellom gårsdagens knivstikking og voldsepisoden i byen.

Knivstikking Kristiansund

Politiet kom raskt til stedet der en mann ble knivstukket i Kristiansund i går – onsdag.

Foto: Roar Halten / NRK

Onsdag formiddag ble en mann i 20-årene knivstukket i Kristiansund. Mannen ble påført stikksår, men skadene skal ikke ha vært livstruende.

Rundt samme tid ble en mann i begynnelsen av 30-årene utsatt for vold i samme by. Sistnevnte mann skal ha blitt påført alvorlige hodeskader, men tilstanden hans skal være stabil.

Torsdag formiddag opplyser politiet ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt at de ser en sammenheng mellom de to forholdene.

– Etterforskingen av de to sakene er fortsatt inne i en innledende fase, men politiet har grunn til å tro at det kan være en sammenheng mellom de to forholdene, skriver politiadvokat May Britt Berg i en pressemelding.

Knivstikker på frifot

To menn ble pågrepet etter hendelsene i går – onsdag – og begge er siktet for legemsbeskadigelse. Politiet opplyser at de ikke utelukker flere pågripelser.

Berg sier til NRK at begge de pågrepne mennene er knyttet til voldsepisoden. Gjerningsmannen som stod for knivstikkingen skal enn så lenge være på frifot.

– Av hensyn til etterforskingen vil ikke politiet kommentere de nærmere omstendighetene rundt de to forholdene, sier Berg.

Begge de pågrepne skal være tilknyttet det samme miljøet, ifølge politiadvokaten.

Vil ha tips

Hun understreker at politiet ser alvorlig på forholdene, og sier etterforskningsseksjonen i Kristiansund vil dykke dypere ned i saken for å komme til bunns.

– Etterlyser dere flere vitner, eller har dere informasjonen dere trenger?

– Hvis det er noen vitner som kan ha sett, hørt eller observert noe som kan knyttes til disse hendelsene, så ber vi om at de tar kontakt med Nordmøre og Romsdal politidistrikt, sier Berg.

En mann i tjueårene er knivstukket i Kristiansund