Forsvarer til NRK: – Siktede erkjente å ha drept Anja (21)

Den 23 år gamle siktede mannen har erkjent å ha drept Anja Weløy Aarseth (21). Det sier mannens forsvarer.

Reidar Andresen

Advokat Reidar Andresen er siktedes forsvarer.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Politiinspektør Yngve Skovly

Politiadvokat Yngve Skovly bekrefter at siktede har tilstått, men sier han ikke har oppgitt noe motiv for handlingen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Så langt har jeg i samråd med klienten avklart at jeg kan si følgende: Han har erkjent overfor politiet og meg å ha forvoldt denne kvinnens død. Han har videre også uttalt at han vil samtykke til eventuell varetektsfengsling.

Det sier Advokat Reidar Andresen til NRK, som videre bekrefter torsdag morgen at det er han som blir forsvareren til 23-åringen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth.

– Dette er en dypt tragisk sak for alle involverte, og nå er min oppgave å ivareta klienten, sier Andresen.

Han sier altså at klienten vedgår å ha gjennomført drapet, men erkjenner ikke straffskyld.

Vet du noe om saken? Tips NRKs reportere her!

– Funnsted er også åsted

– Hva skjer videre nå?

– Nå blir det videre avklaringer med klient i løpet av dagen. Det er slik at politiet naturligvis ønsker å snakke mer med ham, og det vil han i utgangspunktet samtykke til hvis han er i stand til det.

Det blir trolig ikke fengslingsmøte i dag. Forsvarer sier at dette kan bli aktuelt i morgen (fredag).

Anja Weløy Aarseth

Det var den 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen som ble drept på byfjellet Aksla før helgen.

Foto: Privat

– Jeg har avklart med politiet at det ikke vil bli fengslingsmøte i dag, og da er det mer sannsynlig at det blir i morgen.

Politiadvokat Yngve Skovly bekrefter også torsdag morgen i en pressemelding at siktede har tilstått drapet av Aarseth, og opplyser videre at han ikke har oppgitt noe motiv for handlingen.

Skovly slår nå fast at funnstedet også er åstedet for drapet, men han vil ikke svare på om drapsmannen var alene om handlingen. Han forteller også videre at de fikk tips om siktede fra et annet politidistrikt, før resultatet fra DNA-testene kom inn.

– Veldig preget av situasjonen

Andresen sier at han så langt ikke har oppgitt noe motiv for handlingen, men at siktede har opplyst at han var sterkt ruset da han utførte handlingen.

– Han er veldig preget av situasjonen, men utover det er det ikke noe spesielt ved hans oppførsel jeg kan kommentere.

Ifølge TV2 ønsker siktede å snakke med en prest.

– Familien er lettet

Onsdag kveld sa Råen at familien til Anja er enormt lettet over pågripelsen. Den drapssiktede 23-åringen satt da i avhør i flere timer.

Torsdag morgen sier Råen til NTB at også tilståelsen er en enorm lettelse for familien.

– Det er en stor lettelse å få en innrømmelse, men det er nok vanskelig å se lettelsen i sorgen familien er i nå, sier Råen.

Men tilståelsen har også en bismak for familien til Aarseth.

– Min klients umiddelbare reaksjon var: Nå blir tragedien bare mye større. Nå er også en annen familie berørt via gjerningsmannen og hans familie, sier Røen.

Einar Raaen

Bistandsadvokat Einar Råen sier til NRK at familien er svært lettet over pågripelsen.

Foto: Helge Tvedten / NRK

Anja Weløy Aarseth ble meldt savnet etter en joggetur på fjellet Aksla i Ålesund onsdag i sist uke. Etter en stor leteaksjon over flere dager ble hun funnet drept lørdag.

Satt i avhør til over midnatt

Mannen som er arrestert og siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth satt i avhør og møte med advokaten sin til over midnatt natt til torsdag.

Den formelle siktelsen er tatt ut etter paragraf 233 i straffeloven for forsettlig drap. Mannen er i tillegg siktet for grovt ran etter paragraf 268 i straffeloven.

Den 23 år gamle mannen ble arrestert ved 17.25-tiden i ytre bydel i Ålesund. Arrestasjonen forløp, ifølge politiet, udramatisk. Avhørene av mannen startet ved 21.30-tiden og varte til om lag 01.00. Da hadde mannen også gjennomført de første samtalene med sin advokat.

Det var DNA-spor som sammenfalt med opplysninger i det sentrale DNA-registeret som førte frem til arrestasjonen og siktelsen av mannen. Mannen er tidligere domfelt, og har i forbindelse med dette avgitt DNA-prøve der resultatene ligger lagret i registeret.

Fant seg ikke til rette

NRK har vært i kontakt med en rekke personer i kretsen rundt den 24 år gamle mannen. Alle beskriver en ung mann som er både impulsiv og som ikke har funnet seg til rette i skole- og arbeidsliv.

Mannen har prøvd seg både som gravemaskinfører og som fisker, uten at engasjementene har vart særlig lenge.

NRK sine kilder forteller også om flere hendelser i familien. Familien har vært rammet av flere ulykker.