Normal

– Er det skutefest?

Christian Zeller trodde Ålesund ganske enkelt hadde så mange skuter liggende. – Jeg ble både overrasket og imponert, sier den tyske turisten.

Visste ikke at det var skutefest

Overrasket: Tyske Christian Zeller visste ikke at det er festival i Ålesund nå. Han trodde byen hadde så mange skuter liggende.

Foto: ROGER OLDEIDE / NRK

Det er kanskje lett å anta at mengden av tilreisende er i Ålesund på grunn av Tall Ships Races, men slett ikke alle vet at det foregår en større festival i byen nå.

En av dem er tyske Christian Zeller fra Bayreuth i Bayern. Han trodde ganske enkelt at Ålesund så slik ut, med alle skutene og det hele.

– Overrasket

– Jeg har aldri sett så mange fine båter på en gang, sier Zeller som er i Ålesund med helt andre formål enn å ta del i skutefesten.

– Jeg så bilder av Ålesund på nettet og det så ut som en veldig fin by. Jeg er her for å padle og å gå i fjellet, forklarer tyskeren.

I ens ærend

På plass

Rolant Højsted fra Færøyene er i Ålesund i ens ærend for Tall Ship Races. Her poserer han fremfor Sedov, verdens største seilskute.

Foto: ROGER OLDEIDE / NRK

Andre er i Ålesund i ens ærend for Tall Ships Races.

– Jeg har seilt hit fra Færøyene for å bli med på Tall Ships Races. Det er virkelig flotte skuter her nå, sier Rolant Højsted.

Onsdag formiddag var han på plass for å se verdens største seilskute legge til kai. Russiske «Sedov», bygd i 1921.

– Den er veldig gammel, men den er veldig flott. Jeg har aldri sett den på nært hold før. Veldig spennende å få ta del i dette, sier Højsted.