– Jeg er bekymret og har det vondt

Trygve Hegnar, styredleder i Hurtigruten AS, ankom Ålesund torsdag ettermiddag. Han er stert berørt av ulykken med hurtigruten Nordlys.

Trygve Hegnar

Styreleder Trygve Hegnar i Hurtigruten AS er sterkt berørt av ulykken med hurtigruten Nordlys.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

I brannen på hurtigruten Nordlys er to mennesker bekreftet omkommet, og flere er skadet. En periode var det fare for at hurtigruteskipet skulle krenge ved kai i Ålesund. Tapet av ansatte har gjort et sterkt inntrykk på styreleder Trygve Hegnar.

Brann hurtigruten Nordlys Ålesund omkomne hentes

De omkomne hentes fra hurtigruta, som ligger ved kai i Ålesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Jeg er bekymret og har det vondt over at jeg har mistet to av mannskapet. I tillegg til at to er døde har vi flere som er alvorlig skadet. Det er kjempefælt, rett og slett. Det er en ulykkelig situasjon, sier Trygve Hegnar.

Mannskaper har i hele ettermiddag arbeidet febrilsk for å berge skipet fra kantring. Ved 17.20-tiden fant mannskapene ut årsaken til at skipet tok inn mye vann, og klarte å stabilisere skipet.

– De tekniske menneskene klarer å håndtere skipet etter hvert. Men jeg tenker på de vi har mistet og de pårørende, sier Trygve Hegnar.

Video BRANN PÅ HURTIGRUTA NORDLYS

Da det var fare for at skipet skulle kantre ble skipet evakuert. Tidlig mandag kveld var krengingen i ferd med å avta.

Kapteinen evakuerte skipet av sikkerhetsgrunner. Det var veldig lurt gjort. Nå er situasjonen under kontroll, og det kommer åpenbart ikke mer vann inn i skipet. Når skipet er tømt for vann kommer nok krengningen til å avta, sier styreformann Trygve Hegnar.