NRK Meny

– Engasjementet har vært helt fantastisk

Stua til Marianne Breivik fra Ulsteinvik er full av bæreseler etter at hun startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe folk på flukt fra Syria.

Marianne Breivik

INNSAMLING: Marianne Breivik og hennes barn sammen med alle bæreselene de har fått inn.

Foto: Privat
gamlem
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Fredag skrev NRK om Marianne Breivik fra Ulsteinvik som ønsket å samle inn bæreseler til folk på flukt fra Syria. Og allerede har hun opplevd en massiv pågang fra hjelpelystne mennesker.

– Folk er veldig glad for å kunne bidra. Det er mange som sitter rundt og føler på den samme maktesløsheten og er opprørte over situasjonen, forteller Breivik, som har stått på stand i regnvær og tatt imot bæreseler, bæremeiser og babytepper.

– Mange småbarnsforeldre har kommet med seler og barn har sendt med en kosebamse. Det er godt å se, sier hun.

Marianne Breivik

BILEN FULL: Marianne Breivik er imponert over engasjementet til folk.

Foto: privat

Stua er full av bæreseler

Stua er full av bæreseler og senere i måneden håper hun å få sendt av gårde det hun har fått inn.

Nå har hun kommet i kontakt med en dame fra Sørlandet som skal til Lesvos i midten av september. Hun har tilbudt seg å ta med alt Breivik har samlet inn.

– Det er kjekt å se at såpass mange føler det samme. Det har vært helt fantastisk å se engasjementet til folk. Som småbarnsmor er det lett å sette seg inn i situasjonen, sier hun.

Kommende uke håper Breivik å samle inn enda mer. Søndag skal hun stå på Hasundgot stadion, mandag kveld på Aktiv trening i Ulstein og på Aktiv trening på Hareid på onsdag.

Marianne Breivik

BÆRESELER: Slik ser stua til Marianne Breivik ut etter at hun har samlet inn bæreseler.

Foto: privat

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.