NRK Meny
Normal

– Engasjementet har vært helt fantastisk

Stua til Marianne Breivik fra Ulsteinvik er full av bæreseler etter at hun startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe folk på flukt fra Syria.

Marianne Breivik

INNSAMLING: Marianne Breivik og hennes barn sammen med alle bæreselene de har fått inn.

Foto: Privat

Fredag skrev NRK om Marianne Breivik fra Ulsteinvik som ønsket å samle inn bæreseler til folk på flukt fra Syria. Og allerede har hun opplevd en massiv pågang fra hjelpelystne mennesker.

– Folk er veldig glad for å kunne bidra. Det er mange som sitter rundt og føler på den samme maktesløsheten og er opprørte over situasjonen, forteller Breivik, som har stått på stand i regnvær og tatt imot bæreseler, bæremeiser og babytepper.

– Mange småbarnsforeldre har kommet med seler og barn har sendt med en kosebamse. Det er godt å se, sier hun.

Marianne Breivik

BILEN FULL: Marianne Breivik er imponert over engasjementet til folk.

Foto: privat

Stua er full av bæreseler

Stua er full av bæreseler og senere i måneden håper hun å få sendt av gårde det hun har fått inn.

Nå har hun kommet i kontakt med en dame fra Sørlandet som skal til Lesvos i midten av september. Hun har tilbudt seg å ta med alt Breivik har samlet inn.

– Det er kjekt å se at såpass mange føler det samme. Det har vært helt fantastisk å se engasjementet til folk. Som småbarnsmor er det lett å sette seg inn i situasjonen, sier hun.

Kommende uke håper Breivik å samle inn enda mer. Søndag skal hun stå på Hasundgot stadion, mandag kveld på Aktiv trening i Ulstein og på Aktiv trening på Hareid på onsdag.

Marianne Breivik

BÆRESELER: Slik ser stua til Marianne Breivik ut etter at hun har samlet inn bæreseler.

Foto: privat