– Engasjementet har vært helt fantastisk

Stua til Marianne Breivik fra Ulsteinvik er full av bæreseler etter at hun startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe folk på flukt fra Syria.

Marianne Breivik

INNSAMLING: Marianne Breivik og hennes barn sammen med alle bæreselene de har fått inn.

Foto: Privat
gamlem
Journalist

Fredag skrev NRK om Marianne Breivik fra Ulsteinvik som ønsket å samle inn bæreseler til folk på flukt fra Syria. Og allerede har hun opplevd en massiv pågang fra hjelpelystne mennesker.

– Folk er veldig glad for å kunne bidra. Det er mange som sitter rundt og føler på den samme maktesløsheten og er opprørte over situasjonen, forteller Breivik, som har stått på stand i regnvær og tatt imot bæreseler, bæremeiser og babytepper.

– Mange småbarnsforeldre har kommet med seler og barn har sendt med en kosebamse. Det er godt å se, sier hun.

Marianne Breivik

BILEN FULL: Marianne Breivik er imponert over engasjementet til folk.

Foto: privat

Stua er full av bæreseler

Stua er full av bæreseler og senere i måneden håper hun å få sendt av gårde det hun har fått inn.

Nå har hun kommet i kontakt med en dame fra Sørlandet som skal til Lesvos i midten av september. Hun har tilbudt seg å ta med alt Breivik har samlet inn.

– Det er kjekt å se at såpass mange føler det samme. Det har vært helt fantastisk å se engasjementet til folk. Som småbarnsmor er det lett å sette seg inn i situasjonen, sier hun.

Kommende uke håper Breivik å samle inn enda mer. Søndag skal hun stå på Hasundgot stadion, mandag kveld på Aktiv trening i Ulstein og på Aktiv trening på Hareid på onsdag.

Marianne Breivik

BÆRESELER: Slik ser stua til Marianne Breivik ut etter at hun har samlet inn bæreseler.

Foto: privat

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.