– En viktig kontrakt for hele regionen

Sletta Verft AS i Aure har inngått kontrakt på bygging av to 25 meter lange katamaraner. Dette den største ordren de noen gang har fått.

MachoCat 25

MACHOCAT 25: Dette er en modell av de 25 meter lange katamaranene som Sletta Verft AS skal levere til sommeren neste år.

Foto: Møre Maritime AS/Sletta Verft AS

– Det er den største kontrakten vi har hatt i historien og det betyr veldig mye for oss. Både nå og fremover, forteller daglig leder Kåre Sletta ved Sletta Verft.

Leveringen på to 25 meter lange katamaraner er bestilt til sommeren neste år. Den ene skal leveres til Frøy Vest og den andre til Frøy Akvaressurs.

Kontraktene har en verdi på litt over 100 milloner kroner.

Møre Maritime AS skal stå for komplett design og tegningspakke.

– Det er lokale underleverandører som får være med på dette. Det er en viktig kontrakt for hele regionen, forteller Sletta.

7 båter i ordre

Med de to nye bestillingene har nå Sletta Verft hele 7 båter i ordre til ulike rederier langs kysten.

Verftet kjører nå to parallelle produksjoner, hvor skråget til stålbåter bygges i Polen og utrustes ved egen kai, aluminiumsfartøyer hvor skrog og utrustning i sin helhet skjer ved eget verksted.

Sletta Verft har i dag 43 ansatte og jevnlig ca 20 innleide personer.

MachoCat 25 bakfra

KATAMARAN: Her viser tegningene hvordan MachoCat 25 ser ut bakfra.

Foto: Møre Maritime AS/Sletta Verft AS

De to nye bestillingene er en båt som er et helt ny type servicefartøy for havbruksnæringen.

Konseptet har en sterk miljøprofil, med et lettdrevet skrog, effektivt propulsjonssystem og et topp moderne dieselelektrisk anlegg fra Elmarin AS i Kristiansund, skriver verftet i en pressemelding.

– Vi håper at dette skal bli et så godt produkt at vi kan selge flere. Nå har vi solgt servicefartøy til Frøy tidligere, samme rederen, så dette blir den store båten nummer fire, forteller Sletta.