NRK Meny
Normal

– En mulighet til å overbevise

AaFK-trener Trond Fredriksen sier at lørdagens kamp mot Stabæk, og resten av sesongen, er en mulighet for enkeltspillere til å overbevise han om at de har en fremtid i klubben.

Trond Fredriksen fortsetter som AaFK-trener

MØTER TOPPLAG: Trond Fredriksen er full av lovord om lørdagens motstander, Stabæk.

Foto: Remi Sagen / NRK

Magne Hoseth

AAFK: Magne Hoseth er en av spillerne som er på utgående kontrakt.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Etter forrige rundes seier over Sandefjord kunne Aalesunds Fotballklubb juble over at de er på trygg grunn og får spille i Eliteserien også neste sesong.

Fire kamper gjenstår før ferien og flere av spillerne kan bruke de til å overbevise trener Trond Fredriksen om at de burde få bli med videre neste sesong.

Første sjanse kommer allerede lørdag kveld mot Stabæk.

– Noen har vi allerede signalisert til at vi ønsker med videre. Det er også en mulighet for de som enda ikke har fått signaler og som ikke har fått så mye spilletid, til å overbevise, sier Fredriksen.

– Det kan også være en mulighet for noen unge spillere til å få verdifull erfaring, legger han til.

Vil forbedre bortestatistikken

Selv om faren for nedrykk er over har treneren og hans ingen planer om å slappe av helt enda.

– De siste kampene gir oss en mulighet til å spille slik vi ønsker å fremstå. Vi kan være enda mer tro mot det og bygge oss sterkere ut ifra måten vi ønsker å spille fotball på i 2016, sier Fredriksen.

Borteformen i årets sesong har ikke vært noe å skryte av for AaFK og da de spilte uavgjort mot Tromsø i forrige bortekamp, var det den første gangen på sju kamper at det ble poeng utenfor Color Line Stadion.

– Jeg er klokkeklar på at vi skal opprettholde hjemmestatistikken, som har vært veldig bra hittil i år, også skal vi utvikle oss på bortebane, for der har vi ikke vunnet på år og dag, sier treneren.

Skryter av Stabæk

Før lørdagens møte mot AaFK ligger Stabæk på 2. plass i Eliteserien. Til tross for et lite budsjett har bærumslaget imponert fotball-Norge.

– Stabæk er et overraskelseslag, men samtidig så har de klart å utvikle enkeltspillere og et lag til å bli såpass godt, at det er vel fortjent at de er der de er, skryter Fredriksen.

Han håper at hans eget lag kan følge i Stabæks fotspor kommende sesong.

– Det er veldig artig å se og det gir motivasjon til oss og andre klubber som er på samme størrelse. Hvis de får det til, kan vi få det til, mener han.