Normal

– En fordel at kampene kommer tett

Kristiansund-trener Christian Michelsen er klar på at hans lag skal være med å kjempe i toppen av 1. divisjon. Nå vil han bruke det tette kampprogrammet til å klatre på tabellen.

Christian Michelsen, hovudtrenar i Kristiansund BK

TOMMEL OPP: KBK-trener, Christian Michelsen, ser positivt på det tette kampprogrammet.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Laster innhold, vennligst vent..
KBK mot Nest-Sotra

MOTSATT OPPGJØR: Slik så det ut sist gang KBK møtte Nest-Sotra. Den gangen endte det 1-1 i Kristiansund.

Foto: Roar Halten / NRK

1. divisjon er inne i en hektisk periode og på en uke spiller klubbene tre kamper. I helga slo Kristiansund Ballklubb Fredrikstad på hjemmebane, og allerede onsdag kveld står Nest-Sotra på motsatt banehalvdel i Hordaland.

Trener Christian Michelsen mener en slik kampperiode kan skille klinten fra hveten i divisjonen.

– Det er klart det. Det deles ut flere poeng denne uka, enn det gjøres i en normal uke. Det er utrolig viktig å bite fra seg i hver kamp og sitte igjen med mest mulig, sier Kristiansund-treneren.

Vil dra nytte av det tette kampprogrammet

Han er ikke bekymret for det tettekampprogrammet. Tvert imot. Michelsen mener det er en fordel for hans tropp og kan være med å sende de høyere opp på tabellen.

– Vi har heldigvis en bred tropp, og vi er veldig bevisst på at vi rullerer, slik at vi sender 100 prosent-spillere på banen. Jeg tror de andre lagene får en større utfordring enn oss. Vår utfordring blir å være skjerpet og ha fokus på det vi driver på med, mener han.

I en serie der et tap kan sende deg flere plasser ned på tabellen, og en seier kan blande deg inn i toppstriden, mener Michelsen at den ikke er viktig før i november.

Likevel innrømmer han at han smugtitter på den i blant.

– Jeg gløtter på den innimellom, jeg skal ikke lyge. Det er utrolig jevnt, og få poeng som skiller topp og bunn. Det er de som gir jernet og har det lille ekstra som får være med å krige om de gjeveste og artigste posisjonene til slutt. Det er definitivt vår målsetning, forteller 39-åringen.

Tar ikke lett på Nest-Sotra

– Det er mye artigere å være med der det skjer. Så lenge man er med på det toget som går, er det gøy, og da er det bare å glede seg til det som skjer fremover. Vi er veldig beviste på å være fokusert og ta en kamp om gangen, sier han før kveldens oppgjør mot Nest-Sotra.

En motstander treneren på ingen måte tar lett på, selv om de ligger på nest siste plass på tabellen.

– Nest-Sotra er i bra slag, og har ikke hatt helt flyten i år. De fikk mye skryt for måten de spilte fotball på i fjor og det er omtrent det samme laget de har i år. De er et godt fotballag og har hentet en rekke spillere i sommer. De er nok motivert til å gi oss en skikkelig fight, mener Michelsen.

Laster innhold, vennligst vent..