Normal

– En av vinnerkandidatene

– Hun har aldri tidligere vært så godt trent så lenge hun har vært hos meg, sier trener Knut Jæger Hansen.

karoline

Karoline Bjerkeli Grøvdal under 5000 meter forsøk i forbindelse med VM 2013 i Moskva, Russland.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Europas beste terrengløpere møtes søndag i Park of Friendship like utenfor den serbiske hovedstaden. Karoline Bjerkeli Grøvdals trener sier til Romsdals Budstikke at det på kvinnesiden er fem-seks løpere som kan vinne, og at Karoline er en av dem.

– Jo bløtere løypa er, jo bedre er det for henne – men hun kan gjøre det godt uansett. Er det hardt underlag, er det flere som kan vinne, sier treneren til avisen.

Grøvdal selv har troen

Karoline Bjerkeli Grøvdal er eneste kvinnelige senior som løper for Norge under søndagens EM i terrengløp i Beograd.

Grøvdal har vært skadefri i hele høst og mener selv at hun etter tre ukers høydeopphold i USA, og med gode treningsøkter hjemme, er så godt forberedt som mulig foran mesterskapet.

– Jeg reiser til Beograd med ambisjoner. Jeg vet det er ei irsk kvinne som har vunnet de to siste årene og som er sterk. Kanskje jeg får henge meg på henne og slå til mot slutten, sa Grøvdal til Åndalsnes avis før hun reiste til Beograd.

Grøvdal mener farten i seniorklasser for kvinner blir høy fra start av. Utøverne skal løpe åtte kilometer til sammen fordelt på en runde på to kilometer som skal tilbakelegges fire ganger.

Har til sammen 12 utøvere

Norges Friidrettsforbund har til sammen sendt 12 utøvere. 570 løperne fra 35 land er påmeldt.

Sindre Buraas er eneste senior på herresiden som er på plass i Beograd, og han ventes å kunne kjempe i teten i seniorklassen.

Henrik Ingebrigtsen er ferdig med banesesongen, men ikke friidrettssesongen. Søndag formiddag skal han prøve å forsvare EM-tittelen i U23-klassen.

Det løpes også lagkonkurranse, og Norge stiller fullt lag i yngste jenteklasse og i U23.

EM i friidrett kan du følge på NRK1 søndag.