NRK Meny
Normal

Dronning Sonjas bilder kanskje til Alnes

Dronning Sonja har lenge vært begeistret for Alnes på Godøya i Giske. I dag åpnet hun opplevelsessenteret ved fyret. Og mye tyder på at hun kan komme til å holde utstilling på stedet.

Dronning Sonja
Foto: Silje Bjerknes / NRK

Det er kunstneren Ørnulf Opdahl som fredag ettermiddag opplyser at Dronning Sonja mest sannsynlig får en forespørsel om å stille ut bildene sine i opplevelsessenteret på Alnes. Under åpningenen fredag uttrykte hun ved flere anledninger stor begeistring over senteret som er bygget ved fyret.

– Dronningen var veldig fornøyd. Og hun vil kanskje stille ut bildene sine her også. Hun fikk direkte spørsmål om dette, og hun var ikke helt uvillig til det. Hun vil gjerne ha en forespørsel, og det må vi være raskt ute med, forteller kunstner Ørnulf Opdahl. Han er en av krumtappene bak prosjektet på Alnes.

Blir hun spurt?

– Ja, det er klart hun blir spurt om det. Det må vi, vet du. Jeg kan ikke love at det faktisk kommer til å skje. Men jeg kan love at vi skal jobbe for det.

Fredag 7. oktober 2016 opna Dronning Sonja opplevingssenteret på Alnes i Giske.

I fantastisk vær ble senteret ved storhavet åpnet fredag ettermiddag. Hos Ørnulf Opdahl, som er bosatt på Godøya, ble følelsene satt i sving under arrangementet.

– Det var en emosjonell opplevelse, med alt som klaffet. Det var publikum, kor, stedet, været og så dronninga på toppen. Det kan ikke bli bedre enn dette.

Ørnulf Opdahl har spilt en sentral rolle i realiseringen av senteret.

– At jeg får æren, er jo så sin sak. Jeg har vært med i et stort team med veldig mange ildsjeler. Jeg har kanskje vært en idé-innsprøyter. Men vi har jobbet sammen over lang tid.

Ørnulf Opdahl

Ørnulf Opdahl er initiativtaker til opplevelsessenteret ved Alnes fyr.

Foto: Frode Berg / NRK

Senteret er bygget inn i gressbakken mellom fyret og havet. Selv om senteret inneholder både galler, utstilling og kafé, er det bygget inn i naturen, slik at det nesten går helt i ett med landskapet.

– Rent visuelt går dette inn i landskapet på en fantastisk måte. Det kan ikke gjøres mer nennsomt enn dette, og samtidig få så mye utav det, sier en stolt kunstner og initiativtaker.

Dronning Sonja