NRK Meny
Normal

– Drømmer å være best om fire år

Cecilie Fiskerstrand (18) kom fra lille Langevåg på Sunnmøre og inn i norsk toppfotball som andrekeeper på Stabæk. Både i Stabæk og på landslaget er hun for å lære, og tror det er lite sannsynlig at hun står mellom stengene i Canada-VM. Men om fire år skal hun være best.

Cecilie Fiskerstrand

I TROPPEN FOR Å LÆRE: Cecilie Fiskerstrand er i VM-troppen og satser på å være Norges førstekeeper i VM om fire år.

Foto: Andreas Hagen / NRK

– I det neste VM skal det ikke være andre spillere som er aktuelle for førstekeeperplassen enn meg. Da er de andre enten for gamle eller for dårlige, skratter Cecilie Fiskerstrand to dager før Norges første kamp i årets VM.

Dette sier Cecilie Fiskerstrand under for forvissning om at hun er i VM for å lære. Hun er nummer tre av de tre keeperne i Norges VM-tropp.

Cecilie Fiskerstrand debuterte på A-landslaget som 17-åring. Hun har landskamper i håndball, og i fjor signerte hun for Stabæk etter spill for Langevåg og Fortuna på Sunnmøre.

I Stabæk trener hun sammen med Norges beste målvakt Ingrid Hjelmseth.

Jeg er her for å lære og for å få erfaring. Og når Ingrid skal inn på banen og herje da skal jeg hjelpe henne til å være i best mulig form. Vi trener sammen i klubben og jobben min her nå er å hjelpe henne til å være best mulig sammen med resten av laget.

– Hvordan jobber dere for å gjøre hverandre gode?

Vi pusher hverandre hele tiden. Og dersom jeg er god på trening så må de andre være enda bedre. Alle må ta nye steg hele tiden.

Cecilie Fiskerstrand erkjenner at hun er førstereisjente i forbindelse med dette VM. Hun har et stort potensial og ser det som viktig å være med nå, selv om ambisjonene først og fremst handler om VM om fire år.

Ja, jeg er rett og slett med for å lære. Jeg vil fortsette å utvikle meg, og det gir meg en fordel at jeg har vært i et VM før. Jeg ønsker å spille i neste VM om fire år, og da vet jeg hva jeg går til.

Har du ambisjoner om å få spille i Canada?

Alle vil selvsagt spille. Og får jeg muligheten gjør jeg jo det. Men det er ikke realistisk nå. Så pass ærlig skal jeg være.

Cecilie Fiskerstrand

Cecilie Fiskerstrand ble kjørt beinhardt på fredagens trening.

Foto: Andreas Hagen / NRK

På fredagens trening ble Cecilie Fiskerstrand kjørt hardt av Norges keepertrener. Selv om Fiskerstrand neppe kommer til å spille en eneste kamp i Canada under denne turneringen setter hun pris på hardkjøret.

Jeg er yngre enn de andre og min kropp tåler mer enn deres. Det er viktig at jeg får litt ekstra for å kunne fortsette utviklingen min.

– Men du så ganske sliten ut etterpå?

– Ha, ha. Ja, jeg hadde klaget på at vi trente litt for lite. Så ta tok vel treneren litt ekstra hardt i, skratter Cecilie Fiskerstrand.