– Drittbil til salgs

Ærlighet varer lengst, tenkte Marius Aasen i Molde da han skulle selge sin Ford Focus 2000-modell. Han er ikke snau i sin beskrivelse av bilen, men responsen har på ingen måte uteblitt.

Marius Aasen

Marius Aasen har klare meldiner om bilen han skal selge.

Foto: Privat

Annonsen har ligget på Finn.no i cirka ett døgn, og ifølge Marius Aasen nærmest sprengt serverne. I tillegg har han fått flere titalls mail og over 100 anrop. Men ikke alle for å kjøpe bil, men også for å fortelle hvor godt de har likt annonsen. Og den skiller seg helt klart ut fra andre bilannonser.

For selv om bilmerket er Ford Focus Trend er den ifølge Aasen noe av det mest utrendy som ruller rundt på fire hjul. Og appropos fire hjul, i følge annonsen kan bilen også skilte med et stykk ratt, to framseter, tre bakseter, fire dører og null stil!

Slett ingen kul bil

Selgeren vedgår glatt at denne bilen mangler alt en kul bil skal ha. «Går greit, men makan til usexy kjøretøy skal du lete lenge etter», står det i annonsen eller advarselen om du vil.

Henning Solberg i sin oransje

Ford Focus KAN være kul, bare spør Henning Solberg

Foto: YIORGOS KARAHALIS / REUTERS

Det er ikke bare selgeren som synes bilen er grå og trist. Fuglene gjør det samme! De driter på bilen for å freshe den opp! Igjen i følge annonsen...

Nå har bilen dessuten kommet i en alder at den har begynt å hangle litt, nesten som en 67-åring med gikt, skriver Aasen i annonsen. Og han lister opp feil og mangler, men ikke bare det. For piggdekkene er nesten nye, og det er lettmetall på sommerdekk. Mot slutten av annonsen kommer det dessuten etter hvert fram at bilen ikke er fullt så ille som den ifølge en rekke avsnitt og utsagn kan tyde på.

Underholdning

Bilannonse

Annonsen til Marius Aasen skiller seg noe ut fra andre annonser.

Foto: Skjermdump

Mest er annonsen ment som underholdning og en motvekt mot de glatte bilannonsene en ellers kan se. For en som akkurat har tatt lappen, en som er interessert i å fikse, style, tune og mekke er dette bilen en kan drømme om.

For kroner 3 000,- er det kanskje mange som følger oppfordringen: Løp og kjøp. Men husk: Bare seriøse henvendelser!