– Dette var det vi håpet på

Molde-ordføreren mener rådene fra ekspertgruppa skaper trygghet for barna i Nordmøre og Romsdal.

Torgeir Dahl

Ordfører i Molde, Torgeir Dahl (H), er fornøyd med innstillingen fra ekspertgruppen.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

En ekspertgruppe, som ble satt ned av helseforetaket tidligere i år, presenterte mandag rådene de har for hvilket tilbud barn og unge skal få i det nye akuttsjukehuset for Nordmøre og Romsdal.

Gruppa har i et halvt års tid kartlagt det medisinske tilbudet for barn opp til 18 år på alle de fire sjukehusa i fylket. Anbefalingen de la frem mandag omfatter en sengepost for barn med åtte senger på det nye sykehuset på Hjelset.

– Dette var vel det vi håpet på. Sånn sett så bør vi foreløpig være fornøyd ut ifra det som er beskrevet i denne pressemeldingen, sier ordfører i Molde Torgeir Dahl.

Fornøyd

Også varaordfører i Kristiansund er fornøyd med rådene som arbeidsgruppa gir helseforetaket.

Ragnhild Helseth

Ragnhild Helseth (V) er varaordfører i Kristiansund.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

– Det var ei spenning knyttet til at vi ble presentert for tre alternativer og at man da ikke visste hva fagutvalget ville gå for. Men de har nå gått for den modellen som vi syns var den beste. Det er vi glad for, sier Ragnhild Helseth.

– Dette vil falle i god jord hos alle som har vært bekymret for barnetilbudet ved sjukehuset i Kristiansund?

– Ja, det vil jeg si.

– Skaper trygghet

Arbeidsgruppa vil også at barne- og ungdomsseksjonen ved fellessjukehuset skal ha et døgntilbud med barnelege på vakt hele tiden.

– Det betyr at du har et medisinsk, et kirurgisk og et ortopedisk tilbud, i tillegg til øre-nese-hals. Så det er en omfattende og god modell, sier Dahl.

Arbeidsgruppa understreker at sjukehuset i Ålesund fremdeles skal ha det største og mest allsidige tilbudet for barn og unge. Saken skal etter planen bli lagt fram for styret i Helse Møre og Romsdal den 25. oktober, og frem til det skal rapporten gjennom en risiko- og sårbarhetsanalyse ledet av PwC.

– Jeg tror dette skal være et godt grunnlag for å skape trygghet for at også våre barn i Nordmøre og Romsdal skal ha et fullgodt og forsvarlig tilbud, sier Molde-ordføreren.