– Dette rulleskianlegget vil bety mye for rekrutteringa

I helga åpnet det nye rulleskianlegget på Skaret i Molde med flere kilometer med asfalterte løyper.

Rulleskianlegget på Skaret i Molde

Mange har ventet med glede på det nye rulleskianlegget på Skaret i Molde som ble åpnet i hellga

Foto: MOI

Møre og Romsdal er det siste fylket i landet som får et slikt rulleskianlegg. Den mellom to og tre kilometer lange løypa ligger i de gamle NM-løypene rundt skistadion på Skaret.

– Jeg er veldig stolt. Her vi står nå var det bunnløs myr for bare noen måneder siden. Nå står vi på veldig flott asfaltert dekke, sier Thomas Sandhaug, leder i Molde og Omegn Idrettsforening, MOI.

Løypene skal kunne brukes av alle

Thomas Sandhaug

Thomas Sandhaug er leder i Molde og Omegn Idrettsforening.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Rulleskianlegget skal kunne brukes både av nybegynnere og løpere med lang erfaring, men kravene til et slikt anlegg er høye.

– Det er veldig høye krav for å kunne legge asfalt i en slik rulleskiløype, mye høyere krav enn på en europaveg. I tillegg opererer vi med en bredde på 6-9 meter i traseen, sier Thomas Sandhaug.

– Mine rulleski har ligget på hylla i 15 år. Men da dette kom på plass for en måned siden så måtte jeg ta rulleskiene frem igjen.

Håper på økt rekruttering

Bente Meisingseth Sjulstad fra Molde var topputøver både på ski og i friidrett på 1980- og 90-tallet. I dag er hun teamleder i skiforeninga med ansvaret for Holmenkollen. Hun håper at skianlegget vil sette fart på rekrutteringa.

– Det er en fantastisk rulleskiløype. Traseen som er valgt, er flott. Jeg håper dette vil gi en ekstra rekruttering til skisporten i Møre og Romsdal, sier Bente Meisingseth Sjulstad.

Alvorlig skadd

Unni Ødegård

Tidligere NM-vinner i langrenn, Unni Ødegård.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

En av de som var tilstede under åpninga av rulleskianlegget på Skaret var Unni Ødegård, tidligere NM-vinner i langrenn. For 12 år siden ble hun alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av en bil mens hun trente på rulleski på Frænavegen i Molde.

Ulykken ble skjebnesvanger for Unni Ødegård som har vært gjennom ti år med rehabilitering, og som mistet lysten til å gå på rulleski. Trebarnsmammaen som venter barn nummer fire, er glad for at det nye rulleskianlegget har kommet på plass.

– Jeg håper jo at de vil få interesse for langrenn og oppleve skiglede og alt dette som har betydd mye for meg. Men jeg har jo tenkt at de da blir sendt ut i trafikken på rulleski. Derfor var det veldig flott å være på åpninga og se den løypa og det anlegget. Så fint det kan bli å kjøre barna opp. Vi kjører dem jo til turnhall og svømmehall så vi kjører dem gjerne til Skaret, sier Unni Ødegård.