– Dette går hardt inn på oss

Den lille bygda Kleive er hardt preget etter at en 14 år gammel gutt ble meldt savnet natt til mandag.

Leteaksjon på Kleive i Molde

Lokalsamfunnet har engasjert seg i letingen etter den savna 14-åringen. Mange var letta da han ble funnet like før klokken ett mandag.

Foto: Terje Reite / NRK

Kleive, som er et tettsted øst for Molde, har rundt 500 innbyggere. En tenåring var savnet, og det gikk hardt inn på lokalsamfunnet. Polititjenestemenn var mandag på guttens skole hvor de snakket med både medelever og lærere for å samle inn opplysninger.

Ingen hadde sett gutten siden han forlot hjemmet ved 18-tiden søndag kveld. Klokken 22.55 sendte gutten en sms til familien, og drøyt en halvtime senere, 23.30, ble gutten meldt savnet. Letingen begynte ved ettiden natt til mandag. Over 100 personer engasjerte seg i leteaksjonen.

11.29 tikket det inn en sms på telefonen til en klassekamerat av den savnede. Den savnede skrev at han var ved Osvatnet i Kleive. En time senere bekreftet politiet at gutten var funnet i god behold.

Inger Lise Eidhammer, som er rektor ved skolen som gutten går på, fortalte at elevene var preget av situasjonen. Klassen skulle egentlig ha tentamen i dag, men den ble avlyst.

– Det går hardt inn på oss alle. Det er en liten bygd, og det er mange som blir berørte. Det blir en spesiell skoledag, og vi prøver å ta oss av elevene så godt vi kan, sier Eidhammer.

– En ungdom vi alle kjenner

Karsten Inge Midthaug

Karsten Inge Midthaug var en av mange frivillige som deltok i søket etter 14-åringen.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Gjennom hele formiddagen har frivillige meldt seg for å være med i leteaksjonen. Karsten Inge Midthaug fra Kleive er en av de.

– Alle som bor her kjenner denne gutten og vi nøler derfor ikke med å stille opp på letingen.

Midthaug forteller at gutten ikke er en typisk turgåer. Men dagen før hadde han vært på tur ved Osvatnet i Molde sammen med en vennegjeng.

– Fra fredag til lørdag overnattet de i en gapahuk ved det vannet. Men vi vet ikke om han har sagt at han ville på tur igjen søndag kveld, sier Midthaug.

Leteaksjon på Kleive i Molde

Kleive er et lite sted hvor de fleste kjenner hverandre. Over 100 mennesker møtte opp for å hjelpe til med letingen.

Foto: Terje Reite / NRK