Hopp til innhold

E39-utbedring: Ordfører roser lokale krefter

Ordføreren i Halsa, Ola Rognskog (Sp) jubler over at E39 mellom Betna og Stormyra blir utbedret.

Ola Rognskog

Det er svært gledelig at pengene til E39 Betna-Stormyra er på plass, sier ordføreren I Halsa, Ola Rognskog (Sp).

Foto: Trond Vestre / NRK

I går ble det kjent at regjeringen har satt av 2,1 milliarder kroner til prosjektet i forslaget til Nasjonale Transportplan, og at det blir tidlig oppstart i neste NTP-periode.

Kjempefornøyd

Dette er svært gledelig for oss at dette er på plass, sier ordføreren i Halsa som har vært spent på om det kom penger..

– I Halsa er vi kjempefornøyd, og det håper jeg at hele området og regionen er også. Det er store penger det er snakk om, men det er også et viktig prosjekt, sier Ola Rognskog.

Deler av E39 mellom Betna og Stormyra i Halsa er svært smal og svingete. Skuffelsen var stor da dette prosjektet ble skjøvet ut i tid, og på Nordmøre har det vært et unisont krav om oppstartsmidler til prosjektet.

Gulstripeaksjon

Lokale krefter har jobbet hardt for å komme i gang en utbedring av vegstrekningen, og det har blant annet vært gjennomført en gulstripeaksjon med en markering på Stortinget.

– Gulstripeaksjonen har ikke oppstått i et tomrom. Folk har følt belastningen ved bo langs en veg uten gulstripe, og er redd for ungene sine, og føler vegen mer som en trussel enn som en glede slik som trafikken øker nå, sier Ola Rognskog.

– Men jeg vil også rette en takk til rikspolitikere på begge sider av fylkesgrensen, og jeg tror ikke jeg gjør noen urett når jeg nevner spesielt Pål Farstad som nå i sluttspurten har tatt et eierskap til saken.